In English
Hoppa till sidans innehåll

Journalist sökes till SOFT och Skogssport

04 JAN 2016 09:00
Svenska Orienteringsförbundet är ett av Sveriges största specialidrottsförbund med cirka 600 föreningar och 75 000 medlemmar. Nu söker vi en fotokunnig journalist som till största delen ska arbeta med vår tidning Skogssport.
  • Uppdaterad: 04 MAJ 2018 17:02

Svenska Orienteringsförbundet omfattar fyra grenar: orientering, skidorientering, mountainbikeorientering och precisionsorientering. Sverige tillhör världstoppen i samtliga fyra grenar, och parallellt med vår omfattande elitverksamhet jobbar vi kontinuerligt med att uppfylla vårt mål om att växa genom att attrahera fler.

Tidningen Skogssport, som startade redan 1947, är Svenska Orienteringsförbundets officiella magasin. Tidningen som har cirka 7 000 prenumeranter utkommer med 10 nummer per år. Skogssport har en stark ställning i orienteringsrörelsen och följer orienteringssporten såväl nationellt som internationellt. Redaktionen består av två heltidsanställda journalister med ansvar för tidningens utformning, innehåll och utveckling.

Vi producerar tidningen från ax till limpa och förutsätter att du har gedigen kunskap i att skriva artiklar, fotografera och redigera.Tidningen produceras i InDesign i PC-miljö och jobbet medför en del resande såväl inom som utom Sveriges gränser. Språkkunskaper i engelska är ett krav. God känndedom om orienteringssporten är meriterande, men inget krav.

Vi tror att du är en person som har lätt för att samarbeta och tycker om en mindre arbetsplats i en ideell organisation. Du kommer att arbeta i en familjär miljö, där det är högt i tak. Tjänsten innebär en del varierade arbetsuppgifter, så du bör vara flexibel och kunna hantera flera bollar i luften samtidigt för att ha rätt förutsättningar för tjänsten. Vi värdesätter att du som person är positiv, utåtriktad och har känsla för god service.

Skogssportsredaktionen ansvarar tillsammans med förbundets kommunikationschef för att nyhetsbevaka och rapportera kring svensk orientering. I arbetet ingår därför även att skriva och skicka ut pressmeddelanden samt att uppdatera förbundets och Skogssports hemsida. Huvudansvaret för dessa sysslor ligger dock på kommunikationschefen.

I första hand söker vi en medarbetare som är placerad vid förbundskansliet i Stockholm, men en tänkbar lösning är även placering vid Skogssports redaktion i Falun.

Körkortskrav
B

Arbetstider och omfattning
Tillsvidare – vi tillämpar sex månaders provanställning
Heltid

Tillträde
Snarast

Ersättning
Fast lön

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2016-01-12 (men rekryteringsprocessen sker löpande under ansökningstiden). Ansökan med personligt brev och cv skickas till e-postadress: This is a mailto link

För ytterligare information
Förbundschef Susanne Söderholm, 010-476 53 76, This is a mailto link
Redaktör och ansvarig utgivare Skogssport Mårten Lång, 0722-495381, This is a mailto link
Facklig kontakt Unionen Malin Carlsson, 0730-988 598, This is a mailto link

Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons