In English
Hoppa till sidans innehåll

Lyckat digitalt förbundsmöte – ny styrelse på plats

22 MAR 2020 00:19
Svenska Orienteringsförbundet har en ny styrelse och en ny ordförande i Maria Krafft Helgesson. Det var två av besluten som fattades under lördagens digitala och nedkortade förbundsmöte.
  • Uppdaterad: 22 MAR 2020 00:36

Med anledning av coronakrisen ersattes det planerade, fysiska förbundsmötet i Nacka med ett komprimerat, digitalt möte där fokus låg på verksamhetskritiska beslut. Mötet förlöpte mycket väl enligt såväl distrikt som nuvarande styrelse.

Bland annat klubbades valberedningens förslag igenom gällande ny förbundsordförande och förbundsstyrelse.

Maria Krafft Helgesson, som varit tf ordförande sedan Inge Blomberg trädde tillbaka, är nu vald till ordförande.

- Det är en stor ära att ta över som ordförande. Jag är glad, tacksam och riktigt taggad inför det som komma skall. Även om det just nu är en väldigt konstig tid på grund av rådande coronakris, står svensk orientering stark och redo att möta framtiden, säger Krafft Helgesson.

I styrelsen omvaldes Vivianne Lindstam, Patrik Elfwing, Linda Take och Anette Önerud samtidigt som fyra nya ledamöter valdes in: Anna Ljungqvist, Jan Näslund, Mats Rosander och Claes Turesson. HÄR kan du läsa mer om de invalda ledamöterna.

Eje Andersson, Roland Hellberg och Sten Segerslätt har nu lämnat styrelsen.

- Jag vill rikta ett stort tack till alla tre som avgår och samtidigt hälsa de nya ledamöterna välkomna, säger Maria Krafft Helgesson.

På lördagens möte beslutades även att förbundsstyrelsen och förbundschef får ansvarsfrihet för de två senaste åren. Dessutom fastställdes verksamhetsplan för de nästkommande två åren samt hur de ska finansieras.

Protokoll från mötet publiceras inom kort. HÄR hittar du all information som fanns tillgänglig inför mötet.

De punkter som inte avhandlades på lördagens möte - styrelsens förslag och inkomna motioner - kommer att finnas på agendan på höstens ordförandekonferens.

Förbundsmötet livesändes och här nedan kan du se sändningen i efterhand.

Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
Länkar
Svensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons