In English
Hoppa till sidans innehåll

"Många ska känna sig stolta" – ta del av 2016 i ord och siffror

06 APR 2017 15:01
Svensk orientering surfar vidare på en framgångsvåg. Nu har vi helt och fullt summerat ett fantastiskt 2016 - både verksamhetsberättelsen och årsredovisningen finns att ta del av här på hemsidan.
  • Uppdaterad: 04 MAJ 2018 17:02

Fjolåret bjöd på en mängd glädjeämnen för svensk orientering. Här några exempel:

  • Vi blev fler! För andra året på raken ökade medlemsantalet med cirka 6 procent och vi är nu över 82000 medlemmar. Dessutom är vi mer tävlingsaktiva.
  • Vi arrangerade ett världsmästerskap i världsklass! Tävlingarna i Strömstad och Tanum var dessutom ett VM där Sverige blev bästa nation - och allting kunde följas i de hittills bästa tv-sändningarna någonsin.
  • Satsningen på bredd- och motion fortsatte - och intensifierades!
  • Det regnade mästerskapsmedaljer över våra landslag och bara två svenska idrottsförbund, budo- och parasportförbundet, var vassare när det handlar om internationella pallplatser.

Om detta och mycket mer kan du läsa i Svenska Orienteringsförbundets verksamhetsberättelse som du hittar HÄR.

- Många ska känna sig stolta över det som svensk orientering åstadkom under 2016 och jag hoppas att många i rörelsen också läser vår verksamhetsberättelse. Det sägs ju att man ska dra lärdom av historien och här finns mycket positivt att hämta in, säger Susanne Söderholm, förbundschef.

Gällande det ekonomiska redovisar förbundet ett överskott på 527 000 mot budgeterade 41 000. Detta trots att VM på hemmaplan blev dyrare än planerat och sponsorintäkterna lägre än budget. Det flitiga tävlandet och ett extra SF-bidrag samt kostnadsbesparingar gav ett slutligt överskott.

Alla siffror och detaljer finns i årsredovisningen som hittas HÄR. På samma sida finns även en länk till O-Ringen AB:s årsredovisning.

Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons