Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
In English
Hoppa till sidans innehåll

Medeldistansen i samband med 25manna utgår ur Swedish League

19 AUG 2021 19:50
Den tänkta Swedish League-deltävlingen på söndagen den 10 oktober utgår ur Swedish League-programmet. Arrangören Täby OK kommer dock att arrangera medeldistansen ändå, men på lördagen och då alltså utan Swedish League- eller WRE-status.
  • Skapad: 19 AUG 2021 19:50

När det blev klart att 25manna ställs in har vi fört en dialog med Täby OK och har nu landat i att medeldistansen utgår från årets Swedish League-program.

Att vi inkluderade medeldistansen i Swedish League var för att nationella och internationella elitlöpare ändå skulle vara på plats i och med 25manna och att det därför inte drev någon extra helg med värdetävlingar. Givet att vi nu flyttat vårens SM sprint och sprintstafett, samt SM natt och SM ultralång, kommer det i höst att vara fyra SM-helger samt Swedish League-finalen med totalt 11 tävlingsdagar. Därför har vi landat i att bästa lösning är att ta bort medeldistansen för frigöra den helgen för löparna och elitklubbarna.

Gällande Swedish League kommer nu sex deltävlingar för seniorerna och fyra deltävlingar att räknas in i ligan innan den avslutande jaktstarten.

Mer information om deltävlingar, poängberäkning och deltagarurval för årets Swedish League håller på att uppdateras och kommer inom kort ut i en egen nyhet och på Swedish Leagues hemsida.

.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link