In English
Hoppa till sidans innehåll

Missa inte att söka kompensationsstöd

12 APR 2022 14:59
Idrottsföreningar, som påverkats ekonomiskt av coronapandemin, kan ansöka om kompensationsstöd fram till den 21 april.
  • Uppdaterad: 12 APR 2022 14:59

Ansökningstiden för att söka om kompensationsstöd från Riksidrottsförbundet gäller fram till den 21 april kl. 12.00.
 
Idrottsföreningar, vars ekonomi påverkats av de coronarestriktioner som myndigheterna införde, kan ansöka om stöd. Det täcker perioden: 23 december 2021 fram till 8 februari 2022.

Syfte

Tanken bakom kompensationsstödet är att ge föreningar förutsättningar för att fortsätta kunna bedriva sin idrottsverksamhet och anordna evenemang, framförallt barn- och ungdomsidrotten.

Underlag

I likhet med tidigare ansökningar för kompensationsstöd måste föreningar kunna påvisa och styrka hur coronapandemin och de restriktioner som infördes påverkat verksamheten ekonomiskt genom, ”verifierbara underlag såsom årsredovisningar, verksamhetsberättelser och resultatrapporter.” 
 
Det är också viktigt att redovisa om man mottagit andra statliga eller kommunala bidrag relaterade till pandemin, och eventuella kostnadsbesparingar som skett.

Ansökan

Föreningar kan ansöka om kompensationsstöd via IdrottOnline under fliken Idrottsmedel. Notera att man måste vara inloggad. Följande är behöriga att ansöka: ordförande, kassör och idrottsmedel firmatecknare.
 
Det finns två olika ansökningsformulär -- ett enklare för ansökningar upp till 25 000 kronor och ett mer omfattande för större ansökningar.
 
Läs här för mer information, frågor och svar. 
Skribent: Malin Dunfors
E-post: This is a mailto link
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link