In English
Hoppa till sidans innehåll

Nu får alla barn och unga träna

04 FEB 2021 14:16
Äldre ungdomar kan återigen delta i organiserad träningsverksamhet. "Vårt besked i dag är att verksamheter för barn och unga födda 2002 och senare bör fortgå i så stor utsträckning som möjligt", säger kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP).
  • Uppdaterad: 04 FEB 2021 14:16

I dag meddelade regeringen ett par nyheter gällande de restriktioner som finns på plats för att hantera coronapandemin. Bland annat öppnas det nu upp för organiserad träning, både inomhus och utomhus, även för ungdomar i gymnasieåldern.

Den senaste tiden har organiserade träningar utom- och inomhus enbart varit tillåtna för elitidrottare samt barn födda 2005. Nu har man alltså gjort bedömningen att även äldre ungdomar, födda 2002 och senare, ska få delta i träningsverksamhet. Dock är det viktigt att rekommendationer och allmänna råd fortsatt följs av alla medborgare i alla aktiviteter.

Med anledning av ovanstående nyhet kommer Svenska Orienteringsförbundet inom kort att justera riktlinjerna för svensk orientering.

På dagens presskonferens framkom även att regeringen nu avser att gå vidare med tankarna i Folkhälsomyndighetens senaste återrapportering, bland annat gällande idrottsarrangemang utomhus. Det handlar då om att arbeta fram ett mer träffsäkert regelverk där hänsyn tas till om tillställningar äger rum utomhus eller inomhus och hur stort område som tas i bruk för aktiviteten. Bland annat nämnde Amanda Lind att man nu ser över möjligheten att kunna genomföra mindre motionslopp utomhus.

.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link