In English
Hoppa till sidans innehåll

Nya boken om banläggning finns att köpa

07 DEC 2016 15:24
Det har gått närmare 80 år sedan den första banläggningsboken för orientering gavs ut. Nu finns en ny, upparbetad utgåva av Banläggning.
  • Uppdaterad: 04 MAJ 2018 17:02

Nu är den klar – nya Banläggning, som är en revidering och bearbetning av den tidigare upplagan och innehåller en hel del nya bilder och kartor.

Boken, som är ett samarbete mellan Svenska Orienteringsförbundet och SISU Idrottsböcker, tar upp alla delar i det viktiga arbetet med att skapa bra och utmanande banor för alla orienterare, oavsett förmåga.

I boken beskrivs skillnaderna mellan de olika distanserna sprint, medel, lång och ultralång. Här finns också avsnitt som behandlar frågor om hänsyn till djur och natur, sportslig rättvisa liksom nattorientering, stafetter och spridningsmetoder.

Boken är upplagd som ett banläggningsprojekt och tar dig steg för steg igenom uppdraget som banläggare för en tävling. Boken vänder sig till dig som vill utveckla din banläggning, oavsett om du är ny som banläggare eller om du har erfarenhet sedan tidigare.

Även tränare och aktiva har nytta av att öka sina kunskaper kring banläggning – här beskrivs hur banläggaren gör för att testa och utmana löparnas orienteringskunskaper.

För att beställa boken – gå till SISU:s webbshop

Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons