In English
Hoppa till sidans innehåll

OLA v 5.5 för nedladdning - med leveransbeskrivning

14 MAJ 2018 17:04
Ett stort antal rättningar är gjorda i den nya versionen av OLA som får nummer 5.5 och kan laddas ner från Eventor som vanligt.
  • Skapad: 14 MAJ 2018 17:04

Nya OLA-versionen har funnits att ladda ner ett tag, men nu finns även leveransbeskrivningen på plats. I denna kan utläsas att det i nya versionen går att få ut en ekonomirapport så att jämförelse kan göras med Eventor och de fakturor som skapas där.

En annan förbättring är kommunikationen med Sportident-systemet.

I övrigt är ett tiotal nya funktioner utvecklade och över 20 förbättringar gjorda.

Kostnadsfri nedladdning 

OLA är kostnadsfritt för svenska arrangörer. Programmet laddas ner i Eventor för personer med rollen arrangörsansvarig eller administratör.

Det hittas under Administration >> Hämta OLA.

I anknytning till nedladdningsfilen finns också leveransbeskrivningen.

Noggrann testning ett måste 

Svenska Orienteringsförbundet kan som vanligt inte garantera att en ny version är helt fri från fel. Därför är det viktigt att ni som arrangör noga och i god tid före tävling förbereder er och gör tester. Särskilt viktigt är det att arbeta igenom de dialoger som innehåller nya funktioner jämfört med tidigare versioner.

Har ni snart tävling så rekommenderas det inte att använda den nya versionen utan att ha använt den skarpt på en enklare tävling först. 

Support 

Support ges som vanligt via This is a mailto link, dit också felrapporter skickas. Normal handläggningstid under vardagar är 24 timmar. 

Behöver du någon att prata med, skicka ett SMS till 0732-55 84 80 och beskriv kort ditt ärende så ringer supporten, eller annan OLA-kunnig person, upp i mån av tid. 

Vanliga OLA-frågor och svar i Eventor 

Det finns sedan tidigare en guide som samlar de vanligaste OLA-frågorna med tillhörande svar. Den hittas på OLA-sidan på SOFT:s hemsida och samma frågor finns också att tillgå via Frågor- och svar-funktionen i Eventor. 

Saknar du något avsnitt i FAQ-guiden, eller om du själv har gjort i ordning en guide/lathund, hör gärna av dig till supporten på ovanstående e-postadress så kan FAQ-frågorna i Eventor kompletteras. 

Publik lista över aktuella IT-ärenden tillfälligt nere 

Efter en flytt av ärendehanteringen så fungerar tills vidare inte den publika delen. Vi arbetar på att hitta en lösning så snart som möjligt.  

Skribent: Niklas Wrane
Epost: This is a mailto link
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons