In English
Hoppa till sidans innehåll

OLA version 5.10.1 släppt

05 APR 2019 15:13
Ett stort antal rättningar är gjorda i den nya versionen av OLA som får nummer 5.10.1. Den kan som vanligt laddas ner från Eventor.
  • Uppdaterad: 05 APR 2019 15:13

Nytt i versionen 

Förutom ett stort antal rättningar av fel i nya versionen är Java-plattformen utbytt mot en ny version, se leveransbeskrivningen

Kostnadsfri nedladdning 

Programmet, som är kostnadsfritt för svenska arrangörer att använda, laddas ner i Eventor för personer med rollen arrangörsansvarig eller administratör.

Det hittas under Administration >> Hämta OLA

Noggrann testning ett måste 

SOFT kan som vanligt inte garantera att en ny version är helt fri från fel. Därför rekommenderas det att inte använda nya versionen utan att först ha testat igenom alla funktioner som ska användas på er tävling.

Särskilt viktigt är det att arbeta igenom de dialoger som innehåller förändringar jämfört med tidigare versioner av OLA. För att veta vilka dessa är, se leveransbeskrivningen. 

Support 

Support ges som vanligt via This is a mailto link, dit också felrapporter skickas. Normal handläggningstid under vardagar är 24 timmar. 

Behöver du någon att prata med, skicka ett SMS till 0732-55 84 80 och beskriv kort ditt ärende så ringer supporten, eller annan OLA-kunnig person, upp så snart som möjligt och i mån av tid. 

Vanliga OLA-frågor och svar i Eventor 

Det finns sedan tidigare en guide som samlar de vanligaste OLA-frågorna med tillhörande svar. Den hittas på OLA-sidan på SOFT:s hemsida och samma frågor finns också att tillgå via Frågor- och svar-funktionen i Eventor. 

Saknar du något avsnitt i FAQ-guiden, eller om du själv har gjort i ordning en guide/lathund, hör gärna av dig till supporten på ovanstående e-postadress så kan FAQ-frågorna i Eventor kompletteras.  

Så blir nästa OLA-version

Nu tar arbetet vid med version 6.0. Till den versionen förväntas stora strukturella förändringar, bland annat med en enklare meny och ett mer användarvänligt gränssnitt.

Mycket i version 6.0 blir ett resultat av de värdefulla enkätsvar som inkom från er användare i december. Stort tack för alla som svarade!

Skribent: Niklas Wrane
Epost: This is a mailto link
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
Länkar



Svensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons