In English
Hoppa till sidans innehåll

Registrera preliminära sprintstafettlag senast måndag

01 OKT 2020 16:41
Intresset är rekordstort inför SM i sprintstafett. ”Oerhört glädjande! Samtidigt medför det att vi har en utmanande gallring att göra. Vi ber därför anmälda föreningar om preliminära laguppställningar redan nu,” säger Tomas Stenström.
  • Uppdaterad: 01 OKT 2020 16:41

I nuläget är hela 66 lag anmälda till coronasäkrade SM i sprintstafett i Örebro den 11 oktober. Dessa lag kommer antingen att få springa A-, B- eller C-finalen, och eftersom taket per final är 24 stycken lag kommer en gallring att behöva göras.

- Vi har vridit och vänt på hur vi ska få till en så bra och rättvis gallring som möjligt och hur det samtidigt ska bli hanterbart för arrangören och hållbart för anmälda föreningar. Vi har nu landat i att ett viktigt verktyg i vår gallringsprocess blir preliminära laguppställningar, förklarar idrottschef Tomas Stenström.

Svenska Orienteringsförbundet ålägger nu samtliga anmälda föreningar att registrera preliminära laguppställningar i Eventor senast klockan 23.59 måndagen den 5 oktober.

- Ange de löpare ni har för avsikt att ställa på startlinjen. Har en förening flera anmälda lag och svårt att ta ut lagen före lördagens individuella sprint så registrera de mest troliga lagen. Sedan är det naturligtvis okej att göra ändringar fram till lördag kväll, säger Stenström.

Onsdagen den 7 oktober publiceras preliminära startlistor för sprintstafetten.

.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link