In English
Hoppa till sidans innehåll

Tre i SOFT-styrelsen lämnar – vilka ska väljas in?

04 DEC 2015 11:33
Inför Förbundsmötet 2016 har tre ledamöter i Svenska Orienteringsförbundet meddelat att de lämnar sina uppdrag. Valberedningen uppmanar nu både distrikt och enskilda medlemmar att föreslå namn till blivande styrelse.
  • Skapad: 04 DEC 2015 11:33

Trion Ingegerd Lusensky, Jannike Wåhlberg och Lennart Agén kommer på egen begäran att lämna SOFT:s styrelse efter Förbundsmötet i Umeå 12-13 mars.

Minst tre personer ska därför ersättas och den 31 december är deadline för distrikt och enskilda medlemmar att lämna skriftliga förslag på nya styrelsemedlemmar.

I samband med ordförandekonferensen i Göteborg den 13-15 november passade valberedningen på att ventilera ämnet och nu skickar de ytterligare en uppmaning till såväl distrikt som enskilda medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet.

- Valberedningen har givetvis sina egna idéer och kandidater, men vilka det är håller vi tills vidare för oss själva. Detta eftersom vi inte på något vis vill påverka i det här skedet av processen. Alla ska tänka fritt och inkomma med sina bästa förslag och det ska då handla om vidtalade personer; personer som är intresserade, säger Mats Widesjö i valberedningen.

Vilka kompetenser är då extra önskvärda? Valberedning har sammanställt följande lista:

kompetenser

Utöver dessa kriterier slår stadgarna fast att ledamöterna i styrelsen, exklusive ordförande, ska ha en jämn könsfördelning samt att en åldersmässig variation ska eftersträvas. I stadgarna nämns inget om geografisk representation, men enligt valberedningen är det önskvärt med en geografisk spridning av styrelsens ledamöter.

- Två kvinnor och en man i nuvarande styrelse avböjer kandidatur. Det innebär att vi letar efter minst två kvinnor. Sedan kan vi konstatera att styrelsen saknar representation i stora delar av mellersta och norra Sverige samt i ett stort distrikt som Småland. Vi välkomnar även förslag på yngre ersättare.

Bifogat ett dokument där valberedningen närmare presenterar sitt pågående arbete. Är du intresserad av att föreslå kandidater – klicka för vidare mer information.

Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons