In English
Hoppa till sidans innehåll

Det här är orienteringskursen för gul nivå


På det gula och tredje steget i trappan tränas lite svårare vägvalsutmaningar. Nu är det inte bara ledstänger att ta hänsyn till utan en får också träna på att gena kortare sträckor genom skogen, hela tiden med säkra uppfångare. För att kunna gena genom skogen behöver en träna på de karttecken som visar framkomlighet och sikt. Det tränas också enkel kurvbildsorientering, vad är upp, vad är ner och var är högsta punkten. Kontrollerna sitter också lite längre från ledstången och det är inte säkert att man ser dem därifrån.

Moment som ingår
1. Rep gröna & vita moment
2. Framkomlighet och sikt
3. Enklare kurvbild
4. Gena och snedda
5. Vägval

Radbrytare ST-Str-K.pngDen gula kursen består av fem träffar och går i vissa delar att samköra med den gröna och vita kursen.

Träff 1 - Korridor
På första träffen är det fokus på att komma igång lite igen. Det blir en del repetition och karttecken och de moment som övas är kartkontakt och kartläsning.
Till träff 1

Radbrytare Str.pngTräff 2 - Gena och snedda
Under den andra träffen är det fokus på riktningsförmåga och moment som övas är gena och snedda vilket är nya inslag för gul nivå. Det blir också tid för lite lek.
Till träff 2

Radbrytare Str.pngTräff 3 - Sista säkra
Under den tredje träffen blir det lite mer om kontrollbeskrivningar medans huvudfokuset läggs på en övning kring kontrolltagning och "sista säkra".
Till träff 3

Radbrytare Str.pngTräff 4 - Kepsorientering
Den fjärde träffen är en fartfylld en. Den innefattar både en snabborienteringsövning och orientering i labyrint. Men, övningarna är också lite kluriga så noggrannhet är en viktig del denna gången.
Till träff 4

Radbrytare Str.pngTräff 5 - Gul bana
På den avslutande träffen är det dags att prova på en hel orienteringsbana på gul nivå och det blir även en löpstafett och en klurig uppgift.
Till träff 5

Radbrytare Str.pngHandledning för ledare
Här finns handledning för genomförande av orienteringskurs på gul nivå.

Radbrytare K-Str-M.png

Uppdaterad: 16 APR 2021 09:11 Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd
Till svenskorientering.se
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link