In English
Hoppa till sidans innehåll

Partners


Vi stödjer svensk orientering

Svenska Orienteringsförbundet har ett antal viktiga samarbetspartners som valt att synas och verka i ett positivt och framåtlutat sammanhang, våra partners medverkar på olika sätt till att driva svensk orientering i en positiv riktning.

Erbjudanden till våra föreningar och medlemmar finns här

Är du intresserad av att samarbeta med Svenska Orienteringsförbundet? Kontakta Marknads- och Försäljningschef Fredrik Tanfara.

Läs mer om att samarbeta med Svenska Orienteringsförbundet.


Huvudpartner

Ända sedan Bagheera grundades i Avesta, 1981, har affärsidén varit att tillverka funktionella kläder och skor, utvecklade för att användaren ska kunna prestera sitt yttersta vid varje sporttillfälle. Idag kan vi stoltsera med att vi är ett av få svenska sportföretag som tillverkar både skor och kläder.
Vårt huvudkontor, med administration, design och produktutveckling samt lager är fortfarand lokaliserat i Avesta i södra Dalarna. Dessutom har vi vid världens största dalahäst, knutpunkten där riksväg 70 och 68 möts, en Concept- och Factory outletbutik.

För Bagheeras del kan vi konstatera att vi haft en bra resa. Där vi bit för bit har lagt grunden för att nu, kunna kliva fram och bli ett förstahandsval för löpare, skidlöpare och barnfamiljer. Vi har kunnandet. Efter 30 år i branschen vet vi vad som krävs. Och inte krävs.

Svenska Orienteringsförbundet har haft Bagheera som partner sedan 2016. Från 2020 förlängs samarbetet med tre år och det nya avtalet innebär ett fördjupat samarbete på en rad olika områden. Fortsatt gäller att Bagheera är exklusiv klädleverantör till orienteringslandslaget och skidorienteringslandslaget.

Läs mer på bagheera.se


Premiumpartners:

LHB liten logga.jpg

Vi på Landshypotek Bank är stolt huvudpartner till hittaut samt förbundspartner till Svenska Orienteringsförbundet. För oss på Landshypotek Bank ligger närheten till naturen och det lokala samhället varmt om hjärtat. Att vi samarbetar med hittaut och Svenska Orienteringsförbundet känns för oss helt naturligt och rätt. Vi vill att fler ska upptäcka nya platser både runt om i landet och på hemmaplan. Vi är en bank som i snart 200 år har finansierat företagande och boende på landsbygden. Vi erbjuder även bolån till husägare och tryggt sparande. Landshypotek ägs av svenska lantbrukare – en näring som gör det möjligt för oss alla att ta del av välskötta skogar och öppna landskap.

Se mer på landshypotek.se

_____________________________________________________________________

folksamm-170

De flesta känner nog till att Folksam är ett kundägt försäkringsbolag som erbjuder försäkringar och pensionssparande. Men vi är även idrottens försäkringsbolag. Merpartnen av aktiva idrottare är försäkrade genom Folksams samarbete med RF och specialidrottsförbunden. Det är ett samarbete där Folksam inte bara finns som försäkringsgivare, utan också som aktiv skadeförebyggande och rådgivande partner.

Läs mer om oss på Folksam


Idre_Fjäll_Logo

Idre Fjäll startade sin verksamhet 1968 och är en stiftelse bildad av Älvdalens kommun och Friluftsfrämjandet. Affärsidén bygger på att erbjuda genuina och prisvärda upplevelser året runt i äkta fjällmiljö.

Den största målgruppen är familjer, följt av träningsgrupper inom idrott och företag. Idre Fjäll erbjuder mängder av aktiviteter året runt och boenden, aktiviteter, restauranger, butiker och träningsarenor är väl samlat inom gångavstånd. Idre Fjäll är stolt samarbetspartner till Svenska Orienteringsförbundet. Sedan 2017 hålls Svenska Orienteringsförbundets Riksläger sommar och vinter för ungdomar 13-16 år i Idre Fjäll.

Svenska Orienteringsförbundet har haft samarete med Idre Fjäll sedan 2015. Från 2020 förlängs samarbetet med tre år och det nya avtalet innebär ett fördjupat samarbete på en rad olika områden. Läs mer om Idre Fjäll här.


silva spons

Silvas historia är som ett skolexempel på hur entreprenör möter vision. Silvas idé med en kompass föddes - som så ofta - ur ett behov. När sen orienteringen började växa i Sverige var Silva ett led i den tekniska utvecklingen av sporten.

Silvas historia börjar redan 1933 då Björn, Alvar och Arvid Kjellström uppfann den första vätskefyllda kompassen. Det var inte bara den första kompassen i sitt slag, utan satte också en global standard för hur navigering fungerar i dag. 1935 lanserade Silva första pannlampan - Zeiler - och varumärket SILVA föddes. Än idag utvecklar Silva produkter för människor som tillbringar tid på utomhusaktiviteter, oavsett om aktiviteten är hög puls som att springa, åka skidor, pendla till skolan eller jobba. När sen orienteringen började växa i Sverige var Silva ett led i den tekniska utvecklingen av sporten. www.silva.se

Silvas produkter finns i Silvas webbshop på https://silva.se/. 

Ett nytt avtalet träder i kraft från 2020 och innebär en ordentlig utveckling av det befintliga samarbetet. Det utökade avtalet innehåller utöver ambitionen att öka intresset för orientering bland annat ett samarbete kring utveckling av kompasser och pannlampor.


 

Fabege AB är ett svensk fastighetsbolag med inriktning mot stadsutveckling i Stockholmsområdet. Fabege utvecklar långsiktigt attraktiva stadsdelar. För bolaget betyder det först och främst inte att vi bygger hus, utan skapar förutsättningar för människor och företag att mår bra och prestera i .Utöver klimat och miljö, är den sociala hållbarheten en grundläggande drivkraft.

 www.fabege.se

___________________________________________________________________________


Förbundspartners:

Icebug21.png

Icebug brundades 2001 i Göteborg. Orienteringen har hela tiden funnits med som en central del i Icebugs verksamhet:

"Icebugs ambition är att våra produkter ska göra det möjligt för alla att kunna röra sig utomhus. Vår målgrupp är allt ifrån farmor till Tove Alexandersson. Vi har i flera år haft ett nära samarbete med Tove; världens bästa orienterare. Nu väljer vi att fördjupa samarbetet med orienteringssporten ytterligare genom att bli partners till Svenska Orienteringsförbundet. Vi ser en ljus framtid för orienteringen, därför vill vi vara med på den här fortsatta resan, säger Marie Thomasson, kommunikationschef på Icebug.

www.icebug.se


   

Användandet av aktivitetsklockor har ökat stadigt de senaste åren, och vi både tror och hoppas att det kommer att fortsätta på samma sätt. Att kunna mäta din träning, hjälpa till att motivera dig till att röra på dig, samt möjligheten att registrera din sömn är bara tre av de delar som gör produkterna användbara för både den yttersta eliten och för dom som vill komma igång med  träningen. En del i samarbetet är att svenska orienteringslandslaget kommer att använda Garminklockor i både tränings- och tävlingssammanhang. Köp din GARMIN klocka via nedan länk till rabatterat pris, och stödj samtidigt Svensk Orientering:

https://buy.garmin.com/sv-SE/SE/c18520-p0.html?cdncache=false


TFFIR_Orienteringsforbundet_RGB.png

Tillsammans för fler i rörelse är ett samarbetsprojekt initierat av Riksidrottsförbundet och Svenska Spel. Tillsammans med specialidrottsförbunden vill vi bidra till att skapa en idrottsrörelse där alla får plats att idrotta på sina villkor, oavsett ambition, ålder, kön eller prestationsnivå. Tillsammans för
fler i rörelse är ett samhällsprojekt och viktigt ur ett folkhälsoperspektiv. Bredden av svensk idrott är unik och vi vill vara med och stötta den oavsett storlek och ambition.

https://om.svenskaspel.se/sponsring/tillsammans-for-fler-i-rorelse/


nedladdning (1).png

SOV DIG TILL GULD I EN SKÖN HOTELLSÄNG

På Scandic får ni de bästa förutsättningarna för att prestera på topp när det verkligen gäller. Välj Scandic så får ni möjligheten att uppgradera till en helt annan standard än det hårda golvet i gymnastiksalen, men till minimal prisskillnad.

  • Många hotell att välja mellan. Som Nordens största hotellkedja kan vi erbjuda över 100 hotell på både små och stora orter, med korta avstånd till hundratals sport- och fritidsanläggningar.
  • Bra sportpriser. Som medlem i Scandic Sports bor ni endast från 275 kr per person i fyrbäddsrum torsdag till söndag. Är din idrott knuten till ett idrottsavtal erbjuder vi förmånliga priser alla dagar i veckan.  
  • Sköna hotellsängar 
  • En god frukost ingår alltid
  • Tillgång till hotellets gym
  • Matmeny framtagna för aktiva gäster, gäller på utvalda hotell
  • Dygnet-runt-öppen hotellshop 

 

Uppge D359109055 vid bokning.

https://www.scandichotels.se/

___________________________________________________________________

mabi_logo_primary_2019_rgb_hyrbilar.png

Mabi Hyrbilar har verkat på den svenska marknaden sedan 1989 och har mycket god erfarenhet av att bedriva uthyrningsverksamhet. Vi erbjuder hyrbilar till såväl företag som privatpersoner och vi har en lång och positiv erfarenhet av det idrottsrelaterade behovet. Franchiseutvecklingen inom företaget har pågått sedan 1995 och kommer att fortsätta enligt vårt väl fungerande koncept med ständigt högsta prioritet på tillgänglighet, service och flexibla lösningar.

Mabi är det hyrbilsföretag i Sverige som växer snabbast med fortsatt god lönsamhet och sedan april 2014 ägs vi av Hedin Invest AB.Vår vagnpark består förnärvarande av ca 4000 fordon och omfattar de flesta bilmärkena i kategorierna personbilar, minibussar och lastbilar. Antalet uthyrningskontor uppgår till ca 170 st från Malmö i söder till Luleå i norr.

Hos oss finner du personbilar, minibussar och transportbilar i flera prisklasser och utrustingsnivåer. Du kan hyra i tjänsten eller privat från ett dygn upp till ett år till rabatterade priser. Nu bokar du ännu enklare med kampanjkoden nedan.

Boka på mabi.se med kampanjkod: sof10
Ingen förregistrering krävs för att boka. För mer information kontakta This is a mailto link.

För mer info om Mabi hyrbilar klicka här!

_____________________________________________________________________

MinDoktor logga.png

Min Doktor och Svenska Orienteringsförbundet har inlett ett samarbete i syfte att bidra till ett ökat vaccinationsskydd mot TBE och en bättre folkhälsa.

Person som anger medlemskap i Svenska Orienteringsförbundet och uppger koden “SOFT” erhåller 10 % rabatt på TBE-vaccin. Ev familjemedlemmar vid samma besökstillfälle erhåller också rabatten.

https://www.mindoktor.se/

_____________________________________________________________________SportDoc

SPORTDOC är idag stolt officiell medical-leverantör till det svenska orienteringslandslaget.SPORTDOC levererar högkvalitativa produkter med fokus på skadehantering. I portföljen finns allt från coachtejp, bandage, klisterbindor och liniment till kroppsvårt, tillbehör och förbandsväskor.

SPORTDOCs vision är att alla idrottare vid varje tillfälle ska prestera på toppen av sin potential: skador ska inte få stå i vägen!

 Läs mer om SPORTDOC här: www.sportdoc.se Teamsponsor landslagen Skidorientering och mountainbikeorientering:

Nordenmark-Logga-färg

Nordenmark Adventure har sedan början av 80-talet utvecklat och tillverkat kartstativ för Skidorientering och Mountainbikeorientering som är idrotter som kräver robusta kartstativ.Nordenmark’s produkter används, utvecklas och förbättras genom ett nära samarbete med de världsledande utövarna inom mountainbikeorientering och skidorientering.

Feedback från världsledande navigatörer hjälper oss mot vårt mål att producera världens bästa kartstativ. I övrigt tillverkar Nordenmark Adventure specialstativ på beställning, anpassade för olika terminaler, GPS och diverse instrument. Läs mer på www.nordenmark.com

 


 Teamsponsor landslaget Orienteringslöpning:

 logotyp Maurten

2015 hittade det svenska företaget Maurten ett sätt att göra kolhydratrika produkter mer skonsamma för magen. Maurten utnyttjar hydrogel-teknologi i kombination med en hög energikoncentration och naturliga ingredienser för att framställa skonsamma sportdrycker och geler. Konceptet har visat sig mycket framgångsrik och idag använder sig flera av världens främsta uthållighetsidrottare  produkterna – och stora delar av världseliten inom cykel, löpning och lagsporter förlitar sig på företagets hydrogel-teknologi. Läs mer på www.maurten.com

 


Leverantör till landslaget

Bliz logo .PNG

Future Eyewear Group är stolt sponsor av solglasögon / sportglasögon till Svenska Landslaget i Orientering.

Future Eyewear Group grundades 1984 med försäljning av sol- och läsglasögon. År 1987 föddes Prestige, det första av Future’s egna varumärken. Nu har företaget en omfattande egen varumärkesportfölj, inklusive Dr.Zipe, Bliz, Prestige, Granite & Minibrilla.

Future Eyewear Group är det ledande företaget på sol-, sport-, & läsglasögon i Norden.

www.bliz.com


folkspel_logo_300

Folkspel är föreningslivet egna spelbolag och har genererat otroliga 16 miljarder kronor till Sveriges föreningsliv under de 25 år som de har verkat. Pengar som gått rakt in i föreningarna och gett dem växtkraft. Folkspel är en ideell och politiskt obunden organisation som har 72 riksorganisationer, spridda över hela landet som medlemmar. Uppdraget är att generera pengar till dem. Allt överskott går direkt tillbaka till föreningslivet eftersom det inte finns några privata vinstintressen. På så sätt hjälper Folkspel Sveriges föreningar och riksorganisationer att få en stabil ekonomisk tillväxt. Läs mer på https://www.folkspel.se

Här finns information om Årets Eldsjäl -  ett initiativ där det svenska föreningslivet och dess eldsjälar kommer att lyftas fram under hela året.


Övriga leverantörer: 

 Sporomg 186 PMS

Sporrong tillverkar och designar gåvor och utmärkelser för alla möjliga tillfällen - från idrottsstjärnan som ska belönas till jubileum hos företagen och premiering av anställda som gjort sig förtjänta av uppskattning. Vi lägger all kraft på att skapa kundunika produkter som tex. medaljer, manschettknappar, pins, pokaler och accessoarer som stärker identiteten och visar uppskattning. Läs mer på www.sporrong.se
En beskrivning av förenings- och medlemserbjudanden finns här: orientering.se/förening.

SPORTDOC är idag stolt officiell medical-leverantör till Sveriges orienteringslandslag. SPORTDOC levererar högkvalitativa produkter med fokus på skadehantering. I portföljen finns allt från coachtejp, bandage, klisterbindor och liniment till kroppsvård, tillbehör och förbandsväskor.

SPORTDOCs vision är att alla idrottare vid varje tillfälle ska prestera på toppen av sin potential: skador ska inte få stå ivägen!

 

Uppdaterad: 26 FEB 2021 15:31
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link