In English
Hoppa till sidans innehåll

Det här är Idrottens utbildningsplattform


Idrottens utbildningsplattform är en modern och flexibel plattform utformad för idrottsföreningens och idrottsledarens behov. Allt som har med utbildning att göra finns under ett och samma tak. Utbildningsplattformen kan jämföras med Eventor som tar hand om allt som har med tävlingsverksamheten att göra. I plattformen kommer information om aktuella utbildningar att finnas. Den är tillgänglig på flera olika enheter, desktop, surfplatta och mobil. Varje medlem kommer att ha en egen sida där man kan söka och anmäla sig till utbildningar. Man kommer också att kunna se genomförda utbildning och pågående utbildningar samt få tips om rekommenderade utbildningar för att kunna ta nästa steg. Användaren kan också se och hämta kursintyg och sammanställa sitt CV för att exempelvis skriva ut det. I utbildningsplattformen kommer det mesta av utbildningsmaterialet att finns. Det kan till exempel vara i form av bildspel, texter, bilder, filmer, ljud och quizfunktion. Plattformen gör det möjligt att jobba med flera olika typer av utbildningsformer. Liksom tidigare kommer utbildning att genomföras genom att ett antal människor möts för att tillsammans genomföra utbildningen. Plattformen ger också möjlighet till utbildning på distans och självstudier samt olika kombinationer av utbildningsformer.

För att kunna använda plattformen krävs att några steg är genomförda. Varje förening måste själva aktivera kopplingen mellan utbildningsplattformen och IdrottOnline. Varje unik förening har själva ansvar för sitt medlemsregister i IdrottOnline och måste därför godkänna att utbildningsplattformen får hämta persondata för de medlemmar som vill delta på någon utbildning. Hanteringen av persondata innebär är densamma som redan görs i Eventor. Aktiveringen görs av den person i föreningen som har administratörsrättigheter i IdrottOnline. Så här går det till.

Efter att kopplingen mellan föreningens medlemsregister och utbildningsportalen är gjord kan den enskilde medlemmen skapa sitt användarkonto i utbildningsplattformen. När det finns utbildningar inlagda i plattformen kan den enskilde medlemmen anmäla sig till den utbildning som man önskar genomföra.

För närvarande pågår arbete med att skapa plattformen och öppna den. Det förväntas vara klart under november månad. I nästa steg kommer Svenska Orienteringsförbundet att börja arbetet med att skapa olika utbildningar i plattformen. I dagsläget finns ingen exakt tidplan för när första utbildningen kommer att finnas tillgänglig i den nya plattformen, men troligen under första delen av 2022. Efter det kommer fler utbildningar att skapas och erbjudas vartefter de blir klara.

Uppdaterad: 15 OKT 2021 13:55 Skribent: Lars Greilert
E-post: Adressen Gömd
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link