In English
Hoppa till sidans innehåll

Eldsjäl 2.0


Eldsjäl 2.0 är ett utbildningsprogram för unga ledare och tränare 18 till 25 år. Utbildningsprogrammet är ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet och Folkspel. Svenska orienteringsförbundet har som partner till Folkspel möjlighet att vara med i utbildningsprogrammet med två deltagare. Utgångspunkten är en kille och en tjej.

Under hösten 2020 och fram till april 2021 genomfördes den första utbildningsomgången. Svenska orienteringsförbundet medverkade med två deltagare som var mycket nöjda med utbildningen som gav dem massor av ny kunskap, nya kontakter med andra unga ledare från andra idrotter och ett stärkt självförtroende i att fortsätta utveckla sitt ledarskap.

Nu är det dags för den andra utbildningsomgången. Den startar med en första träff den 9 september 2021 och avslutas i samband med Eldsjälsgalan i april 2022. Totalt kommer sju träffar att genomföras. Dessutom kommer alla deltagare att genomföra ett eget projektarbete. Utbildningen omfattar totalt 120 utbildningstimmar. Syftet med utbildningen är att deltagarna ska stärka och utveckla det egna ledarskapet, bygga nätverk för erfarenhetsutbyte och rådgivande stöd samt våga prova och förverkliga egna idéer i projektform.

Du som är i åldern 18-25 år kan anmäla dig som intresserad av att vara med i utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0. Du ska vara intresserad av att utveckla ditt eget ledarskap och vilja vara med och utveckla verksamhet. Du ska vara ledare eller tränare i en förening eller i ett förbund. Du ska ha en projektidé som du gärna vill prova. I utbildningen finns ett ekonomiskt stöd på 5000 kronor till alla deltagare för att kunna driva sitt projekt.

Anmäl ditt intresse om att vara med i utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0 till This is a mailto link senast den 7 juni 2021. I anmälan bör det finnas en beskrivning av dig själv och vilka erfarenheter du har av att vara ledare eller tränare. Du ska också kortfattat beskriva din projektidé.

Efter den 7 juni kommer Svenska orienteringsförbundet att välja vilka två som får plats i utbildningsprogrammet och anmäla dessa till Riksidrottsförbundet. Om andra deltagande förbund inte utnyttjar sina platser kan det finnas möjlighet att fler från orienteringen kan delta.

Har du frågor om Eldsjäl 2.0 så kontakta This is a mailto link.

Här kan du läsa mer om utbildningen hos Riksidrottsförbundet

Här finns en folder som beskriver utbildningen

Uppdaterad: 20 MAJ 2021 13:01 Skribent: Lars Greilert
E-post: Adressen Gömd
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons