In English
Hoppa till sidans innehåll

Eldsjäl 2.0


Eldsjäl 2.0 är ett utbildningsprogram för unga ledare och tränare 18 till 25 år. Utbildningsprogrammet är ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet och Folkspel. Svenska orienteringsförbundet har som partner till Folkspel möjlighet att vara med i utbildningsprogrammet med två deltagare. Utgångspunkten är en kille och en tjej.

Hittills har två utbildningsomgångar av Eldsjäl 2.0 genomförts. Den senaste avslutades i mars 2022. Svensk orientering har medverkat med två deltagare vid både tillfällena. Alla fyra deltagare har varit mycket nöjda med utbildningen och har fått massor av ny kunskap, stärkt sitt ledarskap och dessutom fått många värdefulla kontakter med unga ledare från andra idrotter. De är nu redo att fortsätta utveckla sitt ledarskap.

Nu är det dags för den tredje utbildningsomgången. Den startar med en första träff i september 2022 och avslutas i samband med Eldsjälsgalan i april 2023. Totalt kommer cirka sju träffar att genomföras. Dessutom kommer alla deltagare att genomföra ett eget projektarbete. Utbildningen omfattar totalt 120 utbildningstimmar. Syftet med utbildningen är att deltagarna ska stärka och utveckla det egna ledarskapet, bygga nätverk för erfarenhetsutbyte och rådgivande stöd samt våga prova och förverkliga egna idéer i projektform.

Du som är i åldern 18-25 år kan anmäla dig som intresserad av att vara med i utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0. Du ska vara intresserad av att utveckla ditt eget ledarskap och vilja vara med och utveckla verksamhet. Du ska vara ledare eller tränare i en förening eller i ett förbund. Du ska ha en projektidé som du gärna vill prova. I utbildningen finns ett ekonomiskt stöd på 5000 kronor till alla deltagare för att kunna driva sitt projekt.

Anmäl ditt intresse om att vara med i utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0 till This is a mailto link senast den 10 juni 2022. I anmälan bör det finnas en beskrivning av dig själv och vilka erfarenheter du har av att vara ledare eller tränare. Du ska också kortfattat beskriva din projektidé.

Efter den 10 juni kommer Svenska orienteringsförbundet att välja vilka två som får plats i utbildningsprogrammet och anmäla dessa till Riksidrottsförbundet. Om andra deltagande förbund inte utnyttjar sina platser kan det finnas möjlighet att fler från orienteringen kan delta.

Har du frågor om Eldsjäl 2.0 så kontakta This is a mailto link.

Här kan du läsa mer om utbildningen hos Riksidrottsförbundet

Här finns en folder som beskriver utbildningen

Uppdaterad: 20 MAJ 2021 13:01 Skribent: Lars Greilert
E-post: Adressen Gömd
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link