In English
Hoppa till sidans innehåll

Lärare och skolor


Stor utbildningssatsning för landets idrotts- och klasslärare!

Under 2018 kommer Svenska Orienteringsförbundet fortsätta med sin stora utbildningssatsning för att hjälpa landets idrotts- och klasslärare att nå målen i nya läroplanen kring Kartkunskap. Tack vare Svenskt Friluftsliv kan vi fortsätta att inspirera idrottslärare och utveckla vårt koncept.

Svenska Orienteringsförbundet är glada att kunna erbjuda en inspirerande fortbildningsdag i orienteringens tecken för alla grundskolans lärare. Med utgångspunkt från Lgr 11 fyller vi dagen med konkreta tips och metoder hur ni kan arbeta med orientering och grundläggande kartkunskap på er skola. Samtidigt tittar vi på hur ett samarbete med andra ämnen skulle kunna se ut.

Om ni är minst 10 lärare på skolan/i kommunen som önskar gå fortbildningen så kommer vi till er. Hör av er till Malin eller Johanna.

Ny teknik innebär ju nya möjligheter; under dagen går vi igenom teknisk utrustning med er. Med hjälp av nya program och system kan eleverna ta del av orienteringens grunder på ett roligt och intresseväckande sätt. Ni får bl.a. en inblick i hur Sportident (tidtagnings- och stämplingssystem), Catching Features (dataspel) och PurplePen (banläggningsprogram) kan användas i undervisningen.

Här presenteras de fortbildningar som hålls hösten 2018 (listan fylls på vart eftersom inbjudningarna blir klara).

Ort

Datum

Inbjudan och anmälan

Luleå

30 augusti Inbjudan & anmälan

Lund

20 september Inbjudan & anmälan

Kristianstad

21 september Inbjudan & anmälan

Orientera i skolan /SISU Idrottsböcker

Materialet stämmer överens med både skolans läroplan och orienteringens utbildnings- och tävlingssystem och är ett oumbärligt hjälpmedel för både lärare och föreningsledare som bedriver orienteringsundervisning i skolan. Orientera i skolan täcker alla stadier i skolan, alltifrån de första grundläggande stegen i klassrummet eller i gymnastiksalen till att man ska kunna orientera själv i närskogen. Orientera i skolan.

Orientering för nya

Här har du den perfekta snabbkursen för nybörjaren. Ladda ner foldern som ger dig en utmärkt sammanfattning av hur man orienterar. Foldern, som är gjord i fickformat, kan beställas från Idrottsbokhandeln (säljs i buntar om 10 ex). Köp den och dela ut till klubbens nybörjare, både barn och vuxna.  Här finns en äldre folder för nerladdning Orientering för nybörjare

Skogsäventyret är ett utbildningsmaterial där klassen får lära sig mer om skogen och dess djur.

Skattjakten

Äventyret i bombmurkland

I Idébanken får du tips på orienteringsövningar anpassade efter individens utvecklingsnivå.

Litteratur hittar du här.

Frågor eller kontakt:
Malin Carlsson, 0730 988 598, This is a mailto link
Johanna Wallinder This is a mailto link

Uppdaterad: 06 JUL 2018 16:51
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link