In English
Hoppa till sidans innehåll

Lärgrupper


Lärgruppen är en arbetsform där en mindre grupp människor regelbundet träffas för att tillsammans studera och lära sig något i ett visst ämne eller inom ett visst område. Lärgruppen bygger på samtal mellan deltagarna där man utgår från deltagarnas olika perspektiv, erfarenheter och upplevelser. Som utgångspunkt kan man ha ett utbildningsmaterial i form av en bok eller något annat liknanade material. Det kan också vara tidningsklipp, filmer och information från internet.

Lärgruppen ska bestå av minst tre personer, inklusive lärgruppledaren. För att få bra diskussioner och ett bra meningsutbyte är en rekommendation att man är mellan sex och nio personer i lärgruppen. Det är viktigt att alla deltagare är aktiva i arbetet och känner sig hörda, sedda och respekterade.

Lärgruppsledaren behöver inte vara expert i ämnet eller fungera som specialist som har svar på alla frågor och funderingar. Lärgruppen har ett gemensamt ansvar för den nya kunskap man skaffar sig. Bjud gärna in någon utomstående expert i ämnet. Ett studiebesök hos exempelvis en annan förening kan också tillföra ny  kunskap.

Ta kontakt med SISU Idrottsutbildarna i ditt distrikt för att få mer information och kuskap om att arbeta i lärgrupper. Här hittar du mer information om lärgrupper.

Svenska Orienteringsförbundet har tagit fram några lärgruppsplaner inom olika ämnesområden.

Barn- och ungdomsträning
Orientera för att ha kul - att träna upp till 13 år
Orientera för att lära sig träna - att träna 13-16 år

Banläggning
Läroplan Banläggning del 1
Läroplan Banläggning del 2

Svenska Orienteringsförbundet rekommenderar
Idrottens himmel och helvete
Att vara tränare
Barns lärande - med barns bästa för ögonen
Bra mat för unga idrottare
Framtidens IF - vansinnigt viktiga vägval
4R-metoden jämställdhet

Uppdaterad: 17 APR 2018 11:07
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons