In English
Hoppa till sidans innehåll

Brons till svenska damlaget - och kluvna känslor efteråt

12 JUL 2014 15:30
De hade ett guldläge. Men de svenska damerna tappade på slutkilometrarna och tog brons i VM-stafetten: "Just nu är jag inte alls nöjd", säger slutsträckans Tove Alexandersson.
  • Uppdaterad: 12 JUL 2014 22:37

Förra året missade de svenska damerna för första gången någonsin medalj i en VM-stafett. Vid årets stafett i italienska Campomulo var de blågula damerna hela tiden med i den absoluta täten.Helena Jansson inledde väldigt stabilt:

- Jag är väldigt nöjd med min sträcka, jag hade is i magen hela vägen. Jag tog något extra säkert vägval på något ställe, säger Jansson.

På mittsträckan förde gårdagens guldvinnare Annika Billstam upp Sverige i ledning efter en mycket bra sträcka:

- Jag har gjort vissa kartstopp för att vara säker. Banan var väldigt svår men jag tycker att jag genomförde den på ett väldigt bra sätt. Det var skönt att skicka ut Tove i ledning. Men det är väldigt jobbigt att stå och vänta, då går det ju inte att påverka utgången längre, säger Billstam.

Tove Alexandersson gick ut i tio sekunders ledning före Danmark, och efter fyra kontroller hade ledningen vuxit till en minut, men efter en stor bom på femte kontollen var Alexandersson nere på bronsplats.

På den gemensamma sista slingan var Danmark, Schweiz och Sverige tillsammans, men ytterligare en bom av Alexandersson gjorde att svenskorna fick nöja sig med brons.

- Jag har verkligen inte gjort det bra i dag. Helena och Annika gav mig verkligen ett kanonbra utgångsläge, men tyvärr lyckades jag inte förvalta det, säger en besviken Alexandersson som lämnar VM i Italien med fyra medaljer på fyra starter. Två silver och två brons.

Guldet gick till Schweiz före Danmark.

Skribent: Mathias Karlsson
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons