In English
Hoppa till sidans innehåll

Pirrig Eliasson litar på sin plan: "Allt ska vara på topp"

02 JUL 2014 19:50
På lördag börjar orienterings-VM i Italien och efter onsdagens sprintgenrep inne i Venedig känner Lena Eliasson hur nära det är. "Nu samlas alla i laget, imorgon kommer bulletin 4 och pirret i magen börjar komma. Jättehärligt!"
  • Skapad: 02 JUL 2014 19:50

Lena Eliasson är uttagen till tre distanser i Italien: sprinten, sprintstafetten och långdistansen. Allt är under kontroll och kroppen känns lätt.

- Men jag försöker faktiskt att inte känna efter allt för mycket, hur formen känns. Jag litar på min plan och att allt ska vara topp när jag står där på startlinjen på lördag, säger Eliasson.

Hur gick dagens sprintgenrep?

- Det var en bra träning. Under den första delen var det inte så mycket folk, under den andra var det rätt blockerat. Men det handlade mycket om att ännu en gång få känna på gränderna, vad som är kortast här, höger eller vänster, och jag tycker att jag börjar bli trygg i att ta mig den tid som krävs.

Hur länge har du varit i Italien nu och hur har den senaste tiden varit?

- Jag åkte ner torsdagen efter Jukola och har känt att jag kunnat fokusera helt på de distanser som jag är uttagen till. När jag var här nere förra gången, i samband med VM-testerna, hade jag ingen bra känsla i kroppen. Det var trögt och frustrerat. Men när jag kom till bergen den här gången kände jag att det hade släppt. Den senaste månaden har det bara känts bättre och bättre. Och nu på slutet har jag lättat på träningen och kroppen känns fräschare.

Du kör två individuella distanser – vilken tror du mest på?

- Jag känner att jag har lika goda chanser i båda. Sprint har jag varit inställd på att springa under en lång tid och det hoppas jag har gett resultat. När det gäller lång har jag ju alltid med mig att jag har en stark fysik. Det är två likvärdiga chanser. Sedan handlar det om att jag ska vara i mental balans och tro på mig själv på startlinjen.

Hur har du hanterat din dubbelsatsning på friidrott och orientering på sistone?

- Ända sedan min halvmara i Köpenhamn har fokus legat på orienteringen. Sedan är det klart att jag kör rena löppass och intervaller, men det gör ju alla. Men direkt efter min långdistans nästa vecka kommer jag att skifta fokus. Söndagen efter VM åker jag till St. Moritz för ett två veckor långt höghöjdsläger och då laddar jag bara för friidrotts-EM.

Nu är det bara två dagar kvar till VM – hur är känslan?

- Nu samlas alla i laget, i morgon kommer bulletin 4 och pirret i magen börjar komma. Jättehärligt! Det är någon slags skräckblandad förtjusning.

Lena Eliasson EM

För mer info om Lena Eliasson - klicka här! 

Skribent: Mathias Karlsson
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons