In English
Hoppa till sidans innehåll

Samtliga svenska herrar bland de två bästa

05 JUL 2014 11:13
Även på herrsidan visade svenskarna mycket fin form. Jonas Leandersson vann sitt heat och Jerker Lysell och Martin Regborn var tvåa i sitt.
  • Skapad: 05 JUL 2014 11:13

Europamästaren Jonas Leandersson vann sitt kvalheat:

- Jag har varit nervös inför loppet, men när jag väl började värma upp så kändes det bra. Loppet var stabilt och jag höll mig helt enligt planen, säger Leandersson.

Jerker Lysell slutade tvåa i sitt heat bara sekunden bakom Daniel Hubmann:

- Det hände väl egentligen inget speciellt under loppet. Jag fick stanna upp tre sekunder på ett ställe, i övrigt flöt det på väldigt bra. Men det är varmt redan nu, så det är svårt att få upp farten.

Debutanten Martin Regborn svarade för ett mycket starkt kval och slutade tvåa bakom Yannick Michiels:

- Jag vet inte om jag fattat att det är VM än. Det kändes väldigt lugnt, säger Regborn som fick besked om att han skulle springa för två dagar sedan då William Lind har en lättare skada och tvingas avstå sprinten:

- Men jag har hela tiden sedan jag blev uttagen som reserv tänkt att jag ska springa i dag. Och formen känns väldigt bra. Det ska bli kul i eftermiddag, säger Regborn.

Finalen avgörs i centrala Venedig i eftermiddag. Noterbart är att den regerande världsmästaren på distansen, Mårten Boström, misslyckades att ta sig till finalen.

Skribent: Mårten Lång
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons