In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mårten Lång Gustav Bergman slutade nia i medeldistansen.

TV: Bergman besviken nia - Lundanes vann

11 JUL 2014 12:49
De svenska herrarna lyckades inte följa upp damernas succé i VM-medeldistansen. Gustav Bergman slutade nia: "Jag är otroligt besviken", säger Bergman.
  • Skapad: 11 JUL 2014 12:49

Det blev en minst sagt märklig avslutning på herrarnas medeldistansfinal. Fransmannen Thierry Gueorgiou såg ut att ha tagit sitt åttonde VM-guld på medeldistans. Men han diskades då han inte stämplat vid den sjätte kontrollen.

Segern gick i stället till Olav Lundanes, Norge:
- Jag har varit väldigt trött efter långdistansen i förrgår. Det var ett tufft lopp, och jag förväntade mig inte att jag skulle vinna. Och det känns speciellt att vinna på det här sättet, säger Lundanes.
De svenska herrarna lyckades inte alls upprepa damernas succé. Gustav Bergman blev bäst med nionde plats. Det var en rejält besviken stockholmare efter loppet:
- Jag har gjort ett av mina sämsta medeldistanslopp på hela året. Jag började helt okej de fyra första kontrollerna, men jag var lite för defensiv och hamnade lite bakom i orienteringen. På den långa sträckan till den femte kontrollen tappade jag bort mig i orienteringen, säger Bergman som hade problem med magen under stora delar av loppet.
- Jag har ätit dåligt under dagen, det blev inte riktigt som det var tänkt. Det var en miss i logistiken och jag fick inte i mig det jag ville ha. Men jag kan inte bara skylla på det. Jag har missat också, säger Bergman.
Johan Runesson blev näst bästa svensk på sextonde plats.


1) Olav Lundanes, Norge, 38.12, 2) Fabian Hertner, Schweiz, +0.18, 3) Oleksandr Kratov, Ukraina+0.34.
Svenska placeringar: 9) Gustav Bergman, +3.42, 16) Johan Runesson, +4.45, 33) Anders Holmberg, +6.22.

Skribent: Mårten Lång
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons