In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sören Andersson Gustav Bergman, Fredrik Johansson och Jonas Leandersson jublar över sitt VM-guld.

TV+TEXT: GULD TILL HERRARNA I STAFETTEN

12 JUL 2014 18:11
För två månader sedan vann trion Jonas Leandersson, Fredrik Johansson och Gustav Bergman EM-stafetten. I dag vann de VM-guld i stafett. - En helt underbar känsla, säger slutmannen Bergman.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:36

Herrarnas stafett blev oerhört rafflande. Men det svenska laget, där Jonas Leandersson sprang första sträckan, var hela tiden med i den yttersta täten:

- Jag gjorde ett stabilt lopp och höll mig verkligen till den plan som jag gjort upp på förhand. Och jag kunde verkligen vara med där framme och styra, säger Leandersson som nu tog sitt första VM-guld efter tre guld i EM sedan tidigare.

På mittsträckan sprang Fredrik Johansson:

- Jag visste att Gustav var rejält revanschsugen efter medeldistansen i går. Tyvärr strulade jag till det på långsträckan till den femte kontrollen, jag var med de andra på deras gafflingar och efter det bestämde jag mig att hålla i min orientering. Och bortsett från den missen var det en mycket bra sträcka från min sida.

Johansson hämtade in Frankrike mot slutet av sin sträcka och kunde skicka ut Gustav Bergman tillsammans med Thierry Gueorgiou. De jagade ledande Schweiz Matthias Kyburz.

Och redan tidigt på sträckan var schweizaren inhämtad:

- Redan efter fem minuter kände jag att detta skulle vara min dag. Jag kände mig väldigt stark, säger Bergman som gick loss just innan varvningen.

Väl inne för den sista slingan var ledningen 42 sekunder, och det avståndet växte sedan.

- På slutet hade jag det lugnt och skönt. Jag sprang med ett småleende på läpparna och kunde verkligen njuta av situationen. Jag trodde att jag var förberedd, men när jag mötte Fredrik och Jonas så brast det, säger en överlycklig världsmästare.

Guldet i stafett betyder att Sverige lämnar VM i Italien med två guld, två silver och två brons.

Skribent: Mårten Lång
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons