In English
Hoppa till sidans innehåll

TV+TEXT: Helena redo för medeldistansen: "Kommer att vara fullt fokuserad"

10 JUL 2014 16:43
Under gårdagen slängde Helena Jansson kryckorna. Nu står det klart att den svenska orienteringsstjärnan kan ställa upp i fredagens medeldistans. ”Foten är så pass bra att jag kommer att kunna fokusera fullt ut på orienteringen”, säger Jansson.
  • Uppdaterad: 10 JUL 2014 18:39

Det var på öppningssträckan i måndagens sprintstafett i Trento som olyckan var framme. Precis efter starten trampade någon konkurrent ner Helena Janssons hälkappa, och svenskan som hade tejpat skosnörena såg inget alternativ annat än att fortsatta springa. Halva loppet med skon halvt på, andra halvan utan sko.

Efter loppet var Jansson mycket sargad under foten, och det kändes oklart om den svenskan, som nyligen kommit tillbaka efter dubbla fotoperationer, skulle kunna delta något mer på VM.

Men i dag torsdag kom så glädjebeskedet till landslagschefen Håkan Carlsson. Med tejpning av foten kommer det att fungera.

- Jättehärligt! Ingenting inne i foten skadades, det handlar mer om ytliga skador och efter att Helena under dagen har testat och undersökts av vår läkare har hon lämnat klartecken, säger Carlsson.

Helena Jansson själv är överlycklig över att få chansen på den enda individuella VM-start hon laddat för:

- Under dagen har jag varit ute och sprungit det sista träningspasset på kartan intill tävlingsområdet. Det är som att springa på ett blåmärke, men jag tänkte inte på foten mer än när jag fick ett slag mot foten, säger Jansson.

- I dag var jag extremt uppmärksam på hur det kändes i foten. I morgon ska jag springa årets mest krävande och tekniska medeldistans och då kommer jag behöva ha huvudet fokuserat på uppgiften. Och foten är så pass bra att jag kommer att kunna ha fokus där. Jag ser verkligen fram emot vad som väntar, säger Helena Jansson.

Skribent: Mårten Lång
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons