In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sören Andersson

TV+TEXT: Johansson sexa - Gueorgiou vann

09 JUL 2014 18:10
Fransmannen Thierry Gueorgiou tog karriärens tolfte VM-guld när han vann dagens långdistans. Bäste svensk blev Fredrik Johansson som slutade sexa: "Det känns lite snöpligt. Jag hade siktat högre", säger Johansson.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:36

Det blev en fysiskt mycket utmanande tävling när herrarnas långdistans avgjordes i Lavarone.

Fransmannen Thierry Gueorgiou var regerande mästare, men direkt efter förra årets seger i Finland sa han att det skulle bli hans sista långdistans i VM.

Trots det stod han på startlinjen i dag:

- Jag bestämde att jag skulle springa efter Jukola (i mitten av juni). Då kände jag att jag kunde orientera i hög fart i över en timme. Sedan spelade det in att jag inte skulle ta någon annans plats i och med att jag var regerande världsmästare, säger Gueorgiou som tog över ledningen efter en halvtimmes löpning och till slut blev segermarginalen till tvåan Daniel Hubmann, Schweiz 1.27.

Fredrik Johansson blev bäste svensk med sin sjätte plats. Marginalen fram till Olav Lundanes på bronsplatsen var tre minuter:

- Jag trodde faktiskt att det skulle vara ännu mer kuperat än vad det verkligen var. I det stora hela var det ett tekniskt bra lopp. Det var bara på den första långsträckan som jag fick lite hjärnsläpp, så där tappade jag kanske en minut, säger Johansson.

Efter en timmes löpning var Filip Dahlgren bäste svensk, men på slutdelen kunde Johansson passera. Det blev till slut tionde plats för Dahlgren i sitt första VM-lopp:

- Nu är jag en erfarenhet rikare. Och jag tycker att det är godkänt med tionde plats, även om jag siktat på att vara bland de sex bästa. Jag slarvade på två kortsträckor, men det var ett bra lopp, säger Dahlgren.

Den tredje svensken, Jerker Lysell, slutade 32:a.

På fredag är det dags för ny medaljkamp i Italien, då är det dags för medeldistans.

Herrar: 1) Thierry Gueorgoiu, Frankrike, 94.45, 2) Daniel Hubmann, Schweiz, +1.27, 3) Olav Lundanes, Norge, +2.24, 4) Fabian Hertner, Schweiz, +3.54, 5) Matthias Kyburz, do, +5.27, 6) Fredrik Johansson, Sverige, +5.31.
Övriga svenska placeringar: 10) Filip Dahlgren, +7.30, 32) Jerker Lysell, +14.24.

Skribent: Mårten Lång
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons