In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mårten Lång Ida Bobach, Annika Billstam och Tove Alexandersson tog hand om medaljerna i dagens medeldistans.

TV+TEXT: VM-GULD TILL BILLSTAM - BRONS TILL ALEXANDERSSON

11 JUL 2014 18:46
Damernas medeldistans i Campomulo slutade med succé för Sverige - guld till Annika Billstam och brons till Tove Alexandersson. "Helt overkligt", säger Billstam. Här har ni guldintervjun.
  • Skapad: 11 JUL 2014 18:46

2011 vann Annika Billstam VM-guld i långdistans. Inför årets säsong valde Billstam att avstå EM och världscuptävlingarna på våren för att satsa specifikt mot VM i Italien.

I dag fick hon verkligen betalt för den satsningen.För trots en svajig inledning med misstag på både den första och den tredje kontrollen kunde Billstam ta sitt andra individuella VM-guld:

- Efter misstaget på första kontrollen blev jag stressad och sprang fortare än vad jag klarade av att orientera. Men efter missen på tredje kontrollen fick jag verkligen ordning på orienteringen och det gick fantastiskt bra, säger Billstam.

Vid varvningen fanns Billstam med i medaljkampen, och på den sista slingan var det hon som lyckades bäst av alla:

- Jag fick en riktig kick när jag fick höra att jag låg så bra med trots missarna. På den sista slingan tryckte jag på allt vad jag kunde, och jag är otroligt glad att det räckte hela vägen till guld, säger 38-åringen som vid sidan av sin orienteringssatsning jobbar heltid.

Silvret gick till danskan Ida Bobach.

För Tove Alexandersson blev det tredje medaljen på lika många starter. Efter två silver blev det nu ett brons:

- Det var väldigt tufft. Jag har verkligen fått kämpa och slita. Orienteringstekniskt var det okej, jag gjorde en miss på den första kontrollen efter varvningen och även nu när jag kollade på kartan efter loppet fick jag inte riktigt ihop vad som gick fel, säger Alexandersson.

Damer: 1) Annika Billstam, Sverige, 37.03, 2) Ida Bobach, Danmark, +0.22, 3) Tove Alexandersson, Sverige, +0.24, 8) Helena Jansson, do, +2.34.

Skribent: Mathias Karlsson
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons