In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Calle Thorell Det svenska orienteringslandslaget firades direkt vid ankomsten till Arlanda. Förbundsledningen, Riksidrottsförbundet, Silva och Nordic Green Energy med flera uppmärksammade VM-succén.

De svenska VM-hjältarna har landat: "Vi är supernöjda"

08 AUG 2015 19:45
På lördagskvällen landade VM-hjältarna i svenska orienteringslandslaget. Totalt plockade Sverige sex medaljer i Skottland, flest av samtliga nationer. ”Vi är supernöjda med VM. Känslan efteråt är helt fantastisk”, säger förbundskapten Håkan Carlsson.
  • Skapad: 08 AUG 2015 19:45

Sverige hade föresatt sig att ta sex VM-medaljer, varav två guld. En målsättning som infriades – trots ett flertal avbräck.

Storstjärnan Tove Alexandersson drogs med fotproblem och kunde bara springa en final, den avslutande långdistansen där hon blev fyra. Lena Eliasson bröt ett ben i ena foten under sprintkvalet och William Lind blev förkyld efter medeldistansen. Och ett par veckor före VM tvingades långdistansesset Fredrik Johansson tacka nej.

- Jättetråkigt med alla skador och sjukdomar och det är synd om dem som inte fick springa VM fullt ut. Men vi har ju ett helt fantastiskt landslag med individer som springer otroligt bra när det är dags att tävla. När någon faller ifrån kliver andra fram och levererar. Jättekul och en grym laginsats, säger förbundskapten Håkan Carlsson.

På Arlanda hyllades löparna av nära och kära och välförtjänta blomsterbuketter delades ut. Bland löparna syntes bland andra guldmedaljörerna Annika Billstam, som försvarade sin världsmästartitel i medeldistans, och Jonas Leandersson, som plockade hem ett efterlängtat VM-guld i sprint.

På terminal 2 minglade även tre löpare som tagit individuella VM-medaljer för första gången: Jerker Lysell, Emma Johansson och Olle Boström.

- Grymt jobbat av alla tre. De har gjort jobbet, tränat på bra och varit som bäst när det gäller. Alla medaljer har sin historia, men den här trion har gjort något alldeles extra och häftigt, berömmer Carlsson.

Nu är det drygt ett år kvar till VM på hemmaplan - vad har du för känslor inför det?

- Just nu ska vi bara njuta av att vi har gjort ett jättebra VM. Sedan är det klart att det pirrar lite extra i magen när man tänker på att det är ett hemma-VM om ett år. Det ska bli coolt att uppleva.

De svenska VM-medaljerna i Skottland:
Jonas Leandersson – VM-guld sprint
Jerker Lysell – VM-brons sprint
Annika Billstam – VM-guld medeldistans
Emma Johansson – VM-brons medeldistans
Olle Boström – VM-brons medeldistans
Damstafettlaget (Helena Jansson, Annika Billstam, Emma Johansson) - brons

Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons