In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Malin Björkqvist Tove Alexandersson, fyra VM långdistans.

Tove sju sekunder från bronset

07 AUG 2015 19:33
Tove Alexandersson var på väg mot medalj i VM-långdistansen. Men på den andra halvan av loppet kom flera misstag och det blev fjärde plats, sju sekunder från bronset: - Det var inte vad jag hoppats på, säger Alexandersson.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:27

Tove Alexandersson har haft problem med en fot under de tre senaste veckorna. Hon sprang sprintkvalet i VM, ett lopp som hon vann, men smärtan i foten återkom och hon sprang varken sprintfinalen, medeldistansen eller stafetten.
Men nu, till världsmästerskapets sista dag i Skottland, var hon tillbaka. Och svenskan inledde mycket starkt. Efter en halvtimmes löpning ledde hon med 48 sekunder:
- Jag kom i loppet på ett bra sätt. Men på den andra halvan fick jag inte alls till det. Jag har inte gjort någon direkt kontrollmiss, men jag har sprungit dåligt på sträckorna. På slutet började jag läsa till fel kontroll då det var två långsträckor som gick parallellt. Så jag började springa till fel kontroll, där tappade jag ganska mycket, säger Alexandersson som avslutade starkt och till slut var marginalen fram till en medalj bara sju sekunder.
- Det är klart att detta inte var vad jag hade hoppats på, säger Alexandersson och fortsätter:
- Jag märkte inte av de problem jag haft med foten, men jag kände av att jag inte sprungit i skogen på länge.
Guldet gick till danskan Ida Bobach. Det betyder att Danmark tog sitt fjärde guld i detta VM. Silvret gick till Mari Fasting, Norge och förra årets världsmästarinna på långdistans Svetlana Mironova, brons.
Annika Billstam blev 15:e och Emma Johansson 30:e.
Herrtävlingen pågår.

1) Ida Bobach, Danmark, 75.35, 2) Mari Fasting, Norge, +2.44, 3) Svetlana Mironova, Ryssland, +3,04, 4) Tove Alexandersson, Sverige, +3.11, 15) Annika Billstam, +8.58, 30) Emma Johansson, +17.58

Skribent: Mårten Lång
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons