In English
Hoppa till sidans innehåll

Grafisk profil för svensk orientering


soft_logotyp.png

Ladda ner logotyp, typsnitt och grafisk manual

Bilden av Svenska Orienteringsförbundet och vår idrott påverkas i stor utsträckning av hur vi agerar och profilerar oss grafiskt. För att kunna följa med i tiden och kommunicera effektivt behöver vi kunna tala om vad vi gör och varför. I det sammanhanget är det viktigt att vi har en klar och tydlig grafisk profil. 

På följande sida finns svensk orienterings logotyp för nedladdning ihop med typsnitt och en grafisk manual:
Ladda ner logotypen och den grafiska manualen 2019 här

Den nya logotypen finns också i en version för varje distrikt.

Regler för logotyp och färger

Logotypen i den nya profilen har en unik form som inte får ändras. Inte heller färgerna får ändras, eftersom färgen är en viktig del i den grafiska profilen.

För att få en närmare beskrivning av vilka regler som gäller vid användande av de olika symbolerna rekommenderar vi att du laddar hem den grafiska manualen, se nedan.

Svensk orientering har två huvudfärger – blå (CMYK: 100, 50, 0, 55; RGB: 0, 59, 106; PANTONE 541) och gul (CMYK: 0, 10, 100, 0; RGB: 255, 221, 0; PANTONE 102).

Dessa färger ska alltid vara de starka avsändarna färgmässigt. 

Bakgrund

I samband med Orienteringskonventet 2013 lanserade Svenska Orienteringsförbundet en ny grafisk profil och en ny logotyp. Logotypen består av en kontroll och en kompass, två saker som är centrala i samtliga fyra grenar inom Orienteringsförbundet – orientering, skidorientering, mountainbikeorientering samt precisionsorientering.

2016 tillkom sidan Orientering.se där vi riktar oss direkt till utövaren. Den fick en egen grafisk profil, dock med stark anknytning till förbundets profil.

2019 slog vi ihop båda dessa profiler. Resultatet blev en enhetlig och tydlig profil med lekfulla element.

Uppdaterad: 21 JAN 2021 18:10
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link