In English
Hoppa till sidans innehåll

Lägerverksamhet från 1 juni


Svenska Orienteringsförbundets övergripande riktlinjer för lägerverksamhet från 1 juni

  • Lägerverksamhet för barn och unga kan genomföras från och med och 1 juni. Vi bedömer att detta gäller barn och unga upp till 20 år. För vuxna över 20 år är vår tolkning att läger är OK om de sker utomhus och utan övernattning.
  • Tänk på att hålla ner antalet människor i grupperingarna för att säkerställa att det inte blir för många som träffas samtidigt.
  • Aktiviteter utomhus är att föredra och dagsläger är att föredra framför läger med övernattning.
  • Innan ett läger anordnas så ska en riskbedömning göras utifrån FHM:s förebyggande åtgärder för läger, de förebyggande åtgärderna finns HÄR.
  • Observera att ju större läger och ju fler övernattningar ju viktigare att ha en rutin för hantering om sjukdomssymptom uppstår. Tänk på att involvera deltagande ledare i beslut om genomförande eller ej.

För dig om ska anordna ett läger är det viktigt att du tar del av Folkhälsomyndighetens föreskrifter - du hittar dem HÄR.

Antal

FHM har inte angett något definitivt antal utan det beror på lägrets förutsättningar och upplägg såsom övernattningar, utomhus eller inomhus samt hur och hur ofta gemensamma utrymmen används samt hur deltagarna är blandade och uppdelade i grupper. 

Vår tolkning är att upp till ungefär 50 personer kan anses vara lägerverksamhet i mindre skala om rätt förutsättningar och rätt anpassningar kan göras. Under förutsättning att smittspridningen fortsatt minskar anser vi att läger med upp till 100 personer kan anordnas under juli månad.

SOFT:s vägledning till olika former av läger

  • Klubbläger

Klubbläger kan anordnas för barn och unga upp till 20 år. Här är övernattningar OK så länge riktlinjerna följs och en riskbedömning har genomförts.

Dagsläger (utan övernattningar) utomhus är OK oavsett ålder.  

  • Distriktsläger

Distriktsläger kan anordnas för barn och unga upp till 20 år. Här är övernattningar OK så länge riktlinjerna följs och en riskbedömning har genomförts.

Dagsläger (utan övernattningar) utomhus är OK oavsett ålder. 

  • Konfirmationsläger

OK med konfirmationsläger för barn och unga upp till 20 år. Här är övernattningar OK så länge riktlinjerna följs och en riskbedömning har genomförts.

HÄR finns Folkhälsomyndighetens föreskrifter

Uppdaterad: 20 MAJ 2021 18:24 Skribent: Susanne Söderholm
E-post: This is a mailto link
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link