In English
Hoppa till sidans innehåll

Samarbetspartners


Vi stödjer svensk orientering

Svenska Orienteringsförbundet har ett antal samarbetspartners, som på olika sätt medverkar till att driva svensk orientering i en positiv riktning. Erbjudanden till våra föreningar och medlemmar finns här.

Är du intresserad av att samarbeta med Svenska Orienteringsförbundet? Kontakta förbundschef Susanne Söderholm.

Läs mer om att samarbeta med Svenska Orienteringsförbundet.


Huvudsponsor:

  

Ända sedan Bagheera grundades i Avesta, 1981, har affärsidén varit att tillverka funktionella kläder och skor, utvecklade för att användaren ska kunna prestera sitt yttersta vid varje sporttillfälle. Idag kan vi stoltsera med att vi är ett av få svenska sportföretag som tillverkar både skor och kläder.
Vårt huvudkontor, med administration, design och produktutveckling samt lager är fortfarand lokaliserat i Avesta i södra Dalarna. Dessutom har vi vid världens största dalahäst, knutpunkten där riksväg 70 och 68 möts, en Concept- och Factory outletbutik.

För Bagheeras del kan vi konstatera att vi haft en bra resa. Där vi bit för bit har lagt grunden för att nu, kunna kliva fram och bli ett förstahandsval för löpare, skidlöpare och barnfamiljer. Vi har kunnandet. Efter 30 år i branschen vet vi vad som krävs. Och inte krävs.

Svenska Orienteringsförbundet har haft Bagheera som partner sedan 2016. Från 2020 förlängs samarbetet med tre år och det nya avtalet innebär ett fördjupat samarbete på en rad olika områden. Fortsatt gäller att Bagheera är exklusiv klädleverantör till orienteringslandslaget och skidorienteringslandslaget.

Läs mer på bagheera.se


Förbundspartners:

 folksamm-170

Folksam är ett kundägt företag som erbjuder försäkringar och pensionssparande. Nästan varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vår vision är att människor ska känna sig trygga i en hållbar värld. Folksam är också idrottens försäkringsbolag. 1,6 miljoner idrottsaktiva är försäkrade genom Folksams samarbete med RF och specialidrottsförbunden. Ett samarbete där Folksam inte bara finns som försäkringsgivare utan också som aktiv skadeförebyggare och partner (sponsor). 

Kort sagt - Vårt hjärta klappar för idrotten. Läs mer om oss på folksam.se 


 

Idre_Fjäll_Logo

Idre Fjäll startade sin verksamhet 1968 och är en stiftelse bildad av Älvdalens kommun och Friluftsfrämjandet. Affärsidén bygger på att erbjuda genuina och prisvärda upplevelser året runt i äkta fjällmiljö.

Den största målgruppen är familjer, följt av träningsgrupper inom idrott och företag. Idre Fjäll erbjuder mängder av aktiviteter året runt och boenden, aktiviteter, restauranger, butiker och träningsarenor är väl samlat inom gångavstånd. Idre Fjäll är stolt samarbetspartner till Svenska Orienteringsförbundet. Sedan 2017 hålls Svenska Orienteringsförbundets Riksläger sommar och vinter för ungdomar 13-16 år i Idre Fjäll.

Svenska Orienteringsförbundet har haft samarete med Idre Fjäll sedan 2015. Från 2020 förlängs samarbetet med tre år och det nya avtalet innebär ett fördjupat samarbete på en rad olika områden. Läs mer om Idre Fjäll här


 

 

 

silva spons

Silvas historia är som ett skolexempel på hur entreprenör möter vision. Silvas idé med en kompass föddes - som så ofta - ur ett behov. När sen orienteringen började växa i Sverige var Silva ett led i den tekniska utvecklingen av sporten.

Silvas historia börjar redan 1933 då Björn, Alvar och Arvid Kjellström uppfann den första vätskefyllda kompassen. Det var inte bara den första kompassen i sitt slag, utan satte också en global standard för hur navigering fungerar i dag. 1935 lanserade Silva första pannlampan - Zeiler - och varumärket SILVA föddes. Än idag utvecklar Silva produkter för människor som tillbringar tid på utomhusaktiviteter, oavsett om aktiviteten är hög puls som att springa, åka skidor, pendla till skolan eller jobba. När sen orienteringen började växa i Sverige var Silva ett led i den tekniska utvecklingen av sporten. www.silva.se

Silvas produkter finns i Silvas webbshop på https://silva.se/. 

Ett nytt avtalet träder i kraft från 2020 och innebär en ordentlig utveckling av det befintliga samarbetet. Det utökade avtalet innehåller utöver ambitionen att öka intresset för orientering bland annat ett samarbete kring utveckling av kompasser och pannlampor.


Officiella leverantörer:

  SportDoc

SPORTDOC är idag stolt officiell medical-leverantör till det svenska orienteringslandslaget.SPORTDOC levererar högkvalitativa produkter med fokus på skadehantering. I portföljen finns allt från coachtejp, bandage, klisterbindor och liniment till kroppsvårt, tillbehör och förbandsväskor.

SPORTDOCs vision är att alla idrottare vid varje tillfälle ska prestera på toppen av sin potential: skador ska inte få stå i vägen!

 Läs mer om SPORTDOC här: www.sportdoc.se


 

 Teamsponsor landslagen Skidorientering och mountainbikeorientering:

Nordenmark-Logga-färg

Nordenmark Adventure har sedan början av 80-talet utvecklat och tillverkat kartstativ för Skidorientering och Mountainbikeorientering som är idrotter som kräver robusta kartstativ.Nordenmark’s produkter används, utvecklas och förbättras genom ett nära samarbete med de världsledande utövarna inom mountainbikeorientering och skidorientering.

Feedback från världsledande navigatörer hjälper oss mot vårt mål att producera världens bästa kartstativ. I övrigt tillverkar Nordenmark Adventure specialstativ på beställning, anpassade för olika terminaler, GPS och diverse instrument. Läs mer på www.nordenmark.com

 


 Teamsponsor landslaget Orienteringslöpning:

 logotyp Maurten

2015 hittade det svenska företaget Maurten ett sätt att göra kolhydratrika produkter mer skonsamma för magen. Maurten utnyttjar hydrogel-teknologi i kombination med en hög energikoncentration och naturliga ingredienser för att framställa skonsamma sportdrycker och geler. Konceptet har visat sig mycket framgångsrik och idag använder sig flera av världens främsta uthållighetsidrottare  produkterna – och stora delar av världseliten inom cykel, löpning och lagsporter förlitar sig på företagets hydrogel-teknologi. Läs mer på www.maurten.com

 


Aktivitetspartners "Miljö": 

  

Nordic Green Energy har sålt grön el ända sedan starten år 2000. Det gör oss till Sveriges äldsta gröna elbolag. I över ett decennium har vi nu levererat ursprungsmärkt el och därmed har vi hjälpt naturen att må bättre. Idag är vi Nordens ledande leverantör av el från sol, vind och vatten till hushåll, företag och offentlig sektor. Över 600 000 människor har idag oss i eluttaget i Sverige, Norge och Finland. Vår mission är att genom branschkompetens och servicekvalitet hjälpa fler att byta till förnybar energi. Läs mer om oss på nordicgreen.se

På nordicgreen.se/orienteringsel kan också du teckna ett grönt elavtal - förmånligt för både dig och naturen!

 


 

 Övriga samarbeten:

Fästing_logo_1

En sajt om fästingar, fästingöverförda sjukdomar och TBE-vaccination.
En beskrivning av förenings- och medlemserbjudanden finns här: orientering.se/förening


folkspel_logo_300

Folkspel är föreningslivet egna spelbolag och har genererat otroliga 16 miljarder kronor till Sveriges föreningsliv under de 25 år som de har verkat. Pengar som gått rakt in i föreningarna och gett dem växtkraft. Folkspel är en ideell och politiskt obunden organisation som har 72 riksorganisationer, spridda över hela landet som medlemmar. Uppdraget är att generera pengar till dem. Allt överskott går direkt tillbaka till föreningslivet eftersom det inte finns några privata vinstintressen. På så sätt hjälper Folkspel Sveriges föreningar och riksorganisationer att få en stabil ekonomisk tillväxt. Läs mer på https://www.folkspel.se

Här finns information om Årets Eldsjäl -  ett initiativ där det svenska föreningslivet och dess eldsjälar kommer att lyftas fram under hela året.


Övriga leverantörer: 

KnowitLogo

Knowit är ett av Nordens ledande konsultbolag. Vi är börsnoterade under namnet Knowit AB och finns på femton orter i Sverige, fem i Norge samt i Helsingfors, Köpenhamn, Bremen och Tallinn. Vår lokala närvaro säkerställer en god kundkännedom, ett starkt engagemang och en hög leveranssäkerhet. Dessutom använder vi hela koncernens styrka och specialistkompetens om det skulle behövas.

Med 1 800 specialister erbjuder vi spetskompetens inom IT, Design & Digital och Management.

Vi bidrar till framgång genom att i nära samarbete med våra kunder kombinera det stora företagets styrka med det lilla företagets själ och den enskilda konsultens engagemang.
För mer information om Knowit: Klicka här


 Nya loggan MABI

Mabi Hyrbilar har verkat på den svenska marknaden sedan 1989 och har mycket god erfarenhet av att bedriva uthyrningsverksamhet. Vi erbjuder hyrbilar till såväl företag som privatpersoner och vi har en lång och positiv erfarenhet av det idrottsrelaterade behovet. Franchiseutvecklingen inom företaget har pågått sedan 1995 och kommer att fortsätta enligt vårt väl fungerande koncept med ständigt högsta prioritet på tillgänglighet, service och flexibla lösningar.

Mabi är det hyrbilsföretag i Sverige som växer snabbast med fortsatt god lönsamhet och sedan april 2014 ägs vi av Hedin Invest AB.Vår vagnpark består förnärvarande av ca 4000 fordon och omfattar de flesta bilmärkena i kategorierna personbilar, minibussar och lastbilar. Antalet uthyrningskontor uppgår till ca 170 st från Malmö i söder till Luleå i norr.

Hos oss finner du personbilar, minibussar och transportbilar i flera prisklasser och utrustingsnivåer. Du kan hyra i tjänsten eller privat från ett dygn upp till ett år till rabatterade priser. Nu bokar du ännu enklare med kampanjkoden nedan.

Boka på mabi.se med kampanjkod: sof17
Ingen förregistrering krävs för att boka. För mer information kontakta This is a mailto link.

För mer info om Mabi hyrbilar klicka här!


 Sporomg 186 PMS

Sporrong tillverkar och designar gåvor och utmärkelser för alla möjliga tillfällen - från idrottsstjärnan som ska belönas till jubileum hos företagen och premiering av anställda som gjort sig förtjänta av uppskattning. Vi lägger all kraft på att skapa kundunika produkter som tex. medaljer, manschettknappar, pins, pokaler och accessoarer som stärker identiteten och visar uppskattning. Läs mer på www.sporrong.se
En beskrivning av förenings- och medlemserbjudanden finns här: orientering.se/förening.

 

SPORTDOC är idag stolt officiell medical-leverantör till Sveriges orienteringslandslag. SPORTDOC levererar högkvalitativa produkter med fokus på skadehantering. I portföljen finns allt från coachtejp, bandage, klisterbindor och liniment till kroppsvård, tillbehör och förbandsväskor.

SPORTDOCs vision är att alla idrottare vid varje tillfälle ska prestera på toppen av sin potential: skador ska inte få stå ivägen!

 

Uppdaterad: 21 FEB 2020 10:13
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons