In English
Hoppa till sidans innehåll

Projekt Kvinnliga förbundskaptener


Svenska Orienteringsförbundet, med en man och en kvinna som seniorförbundskaptener har nu startat projektet ”Framtida kvinnliga förbundskaptener”. Syftet är att få en bättre könsfördelning i framtida landslagsorganisationer eftersom vi tror det är en faktor för fortsatt framgång för våra landslag.

Detta är ett tvåårigt projekt där Lina Nilsson, Maria Magnusson och trefaldiga världsmästarinnan Annika Billstam med stöttning av mentorer samt att de får följa med som ledare på landslagsaktiviteter ska ta nästa steg i sin ledarutveckling. Detta för att de på sikt ska bli elitledare eller till och med framtida förbundskaptener. Innehållet kommer att skräddarsys för dem då deras utbildningar och erfarenheter skiljer sig åt.

Ett projekt som behövs

– Syftet är att vi vill ha en bättre könsfördelning i framtida landslagsorganisationer. Detta eftersom vi tror att det är en faktor för fortsatt framgång för våra landslag. Ett sådant här projekt behövs, menar vi, för att säkerställa rekryteringen av en stark organisation, säger förbundskapten Susanne Barkholt.

Läs mer om projektet

Uppdaterad: 01 MAR 2019 10:54 Skribent: Victoria Enbäck
Epost: Adressen Gömd
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons