In English
Hoppa till sidans innehåll

Orienteringskonventet 2013


Orienteringskonvent i Skövde, Billingehus, 15-17 november

Orienteringsidrottens står inför stora och spännande utmaningar. För att kunna möta framtiden på ett framgångsrikt sätt behöver vi fortsätta utveckla alla delar av verksamheten. Vi måste kunna möta samhällets utveckling och nya trender på ett offensivt sätt. På orienteringskonventet har vi tagit några viktiga steg mot framtiden.

Den första halvan av konventet var uppdelad i ett antal olika ämnesområden  Den andra halvan var gemensam för alla. Här fick deltagarna bland annat möta Stefan Hyttfors, årets talare 2012. Stefan pratade om framtida trender, innovationer och verksamhetsutveckling i nätverkssamhället där kommunikation och varumärke blir allt viktigare. SISU Idrottsutbildarna delade med sig av ett antal trendspaningar som kommer att påverka framtidens idrottsförening. Deltagarna fick även vara med om en improvisationsteater med orientering och framtidsfrågor som utgångspunkt.

På lördagkvällen hölls en galamiddag där Skogssportens Gynnare, Silvastiftelsen och SOFT delade ut priser och utmärkelser samt firade Svenska Orienteringsförbundet som fyller 75 år.

Dokumentation

Efter orienteringskonventet har vi uppdaterat denna sida med dokumentation från de olika aktiviteterna på konventet. Välj Dokumentation till vänster i menyn.

Reflektioner från förbundschefen

Vilken fantastisk helg vi hade tillsammans, vilken energi och framåtanda det blir när vi samlas tillsammans över gränserna. Kartritare och barn-och ungdomsledare, landslag och distriktsordföranden, tävling och bredd, mark, miljö och tränare – vi har så mycket att lära av varandra!
Traditionellt har vi på hösten haft en ordförandekonferens och landslaget en höstsamling med galamiddag. Nu fick vi möjligheten att kombinera dessa och utöka med övriga årliga konferenser. Ett gemensamt program tänkte vi var bra att lägga till med fokus på framtidsfrågor.
Till landslagets höstsamling fick vi med oss precisionsorienterarna, mountainbikeorienterarna och skidorienterarna och prisutdelningen på galamiddagen inkluderade alla grenar. Tidigare har orienterarna i Sverige fått rösta på kandidaterna till våra egna priser men till den här gången satte vi samman en jury, bestående av tre styrelseledamöter och våra fyra grenansvariga.
Helena Jansson gjorde en strålande insats som konferencier och lite senare blev det full fart på dansgolvet.
Till nästa gång kanske vi ska ha utmärkelser utöver landslagsprestationer, kanske Årets förening, Årets ungdomsledare – kom gärna med förslag!
Vi hade även en rejäl stipendieutdelning. Både Skogssportens Gynnare och Silvastiftelsen fanns på plats och sedan uppmärksammades även Årets orienterare, som journalisterna röstat fram.
Planeringen inför denna storsamling sammanföll med budgetarbetet och bytet till ny hemsida, och visst hade vi önskat att vi haft mer tid och fler medarbetare. Informationen till deltagarna kunde varit tydligare, gällande hålltider och rumskamrater. Ska vi ha ett liknande arrangemang framöver känns det som att vi dessutom bör ha mer tid för träning mellan programpunkterna och mer tid till att prata grupperna emellan. 
Vi får se hur vi gör med en fortsättning, budgeten är som kanske de flesta förstått ansträngd. Deltagaravgiften som vi tog ut var för boende och mat, SOFT stod för föredragshållare och lokaler. En enkät kommer att skickas ut, så vi hoppas att ni tycker till om vad som var bra, vad som kan förbättras och hur ni ser på liknande evenemang i fortsättningen.

/Susanne Söderholm, förbundschef SOFT

Uppdaterad: 03 SEP 2014 14:00
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link