In English
Hoppa till sidans innehåll

Fakta och statistikUnder 2016 har vi gjort en kartläggning och analys av svensk orienterings barn- och ungdomsverksamhet. Det har bland annat resulterat i ett omfattande statistikmaterial. En del av materialet visar nuläge och utveckling på såväl kommun- som föreningsnivå. Statistiken presneteras distriktsvis så leta upp ditt distrikt så kommer du vidare till det som är närmast din förening. Under rubriken Sverige finns även övergripande statistik för hela orienteringssverige.

Sidan är under utveckling och alla statistik är inte bearbetatad och sammanställd. Arbetet pågår och kommer att presenteras varefter det blir klart. Vi kommer att fortsätta följa upp och kommer att komplettera med mer underlag vartefter det blir klart.

Sverige
Blekinge
Bohuslän Dal
Dalarna
Gotland
Gästrikland
Göteborg
Halland
Hälsingland
Jämtland Härjedalen
Medelpad
Norrbotten
Skåne
Småland
Stockholm
Södermanland
Uppland
Värmland
Västerbotten
Västergötland
Västmanland
Ångermanland
Örebro
Östergötland

Här finns fakta och siffror som vi har tagit fram och tittat på i arbetet med kartläggning och analys.Länkarna här nedanför kommer succesivt att flyttas in under respektive distrikt här ovanför.

Vilken månad är orienterarna födda?

Medlemmar 7-25 år i distrikt och kommun

Medlemmar 7-25 år och aktiviteter

Det statliga lokala aktivitetsstödet det så kallade LOK-stödet har funnits under stort antal år. Det ger en möjlighet att följa en utveckling över tid. Det kan också ge en möjlighet att se om det finns några samband som är värda att titta mer på. Vi kan se utvecklingen som helhet för hela landet och vi kan bryta ner det på distriktss och föreningsnivå. Vi kan också se eventuella skillnader mellan tjejer och killar och mellan olika åldersgrupper. Här presenteras utfallet av LOK-stödet ur några olika infalls vinklar.

LOK-stödet, utveckling från 2002 distriktsvis

Jämförelse LOK-stödet 2004, 2010 och 2014 uppdelat på kön, ålder och region

Källa: Riksidrottsförbundet

Uppdaterad: 08 FEB 2017 10:55 Skribent: Lars Greilert
E-post: Adressen Gömd
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link