In English
Hoppa till sidans innehåll

Junior


Den här sidan är under uppbyggnad!

Här kommer vi samla information om juniorverksamhet som kan vara till nytta för dig som är aktiv eller ledare för juniorer. I menyn till vänster hittar du specifika aktiviter/ämnen.

Utvecklingsplanen

Utvecklingsplanen beskriver hur du kan utvecklas som orienterare och hur utvecklingen blir hållbar över tid. Tanken är att alla som vill bli bättre som orienterare ska kunna använda planen och känna att den tillför ett värde. Även ledare och föreningar kan ha stort värde av planen för att förstå hur en orienterare kan utvecklas. SOFTs nya (från 2020) junior- och seniortränarutbildning ger bland annat verktyg och tränarperspektiv relaterat till innehållet i utvecklingsplanen.

Vill du ha extra inspiration för orienteringsträningen? Spana då in Idébanken.

Idrotten vill

Idrotten Vill, idrottsrörelsens idéprogram, formulerar den ideologi samt de värderingar och ställningstaganden idrottsrörelsen byggs på. En ideologi kan beskrivas som en sammanfattning av de idéer, tankar och principer som lägger grunden för den ”ideala” verksamheten.

Idrotten Vill riktar sig till ledare inom idrotten på strategisk nivå, nationellt, regionalt och lokalt, samt till ledare inom för idrotten andra relevanta sektorer, så som kommun, landsting, stat, näringsliv eller inom det övriga civila samhället. Dokumentet kan också läsas och förstås av alla som är intresserade av idrottsrörelsens ideologiska grunder, förhållningssätt och roll i samhället.

Den första versionen av Idrotten Vill antogs vid Riksidrottsmötet i Umeå 1995. Den har sedan bearbetats om och 2014 år version kompletterades även med anvisningar. 2019 skrev RF om tidigare skrivningar av Idrotten vill med anpssning till Strategi 2025. Anvisningarna är ännu inte uppdaterade och ska enligt RF i egentlig mening baseras på stadgar och inte idéprogrammet. RF avser att publicera uppdaterade anvisningarna hösten 2020. I Idrotten Vill framgår att idrotten ska följa FN:s konvention om barnets rättigheter. FN avser med ett barn varje människa under 18 år.

 Här kan du läsa hela Idrotten vill.

Trygga idrottsmiljöer

Orientering ska genomsyras av glädje och gemenskap där alla ska vara trygga och känna sig respekterade och inkluderade. Vi behöver säkerställa så långt det går att den idrott som erbjuds genomförs i miljöer som är trygga och säkra.
Här kan du läsa mer om trygga idrottsmiljöer.

Uppdaterad: 31 MAR 2020 10:08 Skribent: Jenny Håkansson
E-post: Adressen Gömd
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link