In English
Hoppa till sidans innehåll

Ett stärkt ledarskap


Duktiga utbildade ledare ser individer och ger alla ett gott bemötande. Vi ska fokusera på glädje och utveckling snarare än på resultat.

Det ideella ledarskapet är grunden för svensk orienterings utveckling. Ledare är en avgörande faktor för hur väl en förening lyckas i sitt utvecklingsarbete. Orienteringsföreningarnas förmåga att utveckla och förnya sin verksamhet är i sin tur avgörande för svensk orienterings förmåga att möta konkurrensen om människors fritid.

Engagerade och kunniga ledare är nyckeln till framgång. Svenska Orienteringsförbundets uppgift är att på olika sått stimulera, engagera och utbilda ledare som tillsammans bidrar till orienteringens utveckling såväl lokalt och regionalt som i hela landet.

Svensk orientering ska ha ett starkt ledarskap i alla delar av organisationen. Såväl tränare som ledare och förtroendevalda ska känna till och leda enligt svensk idrotts och svensk orienterings värdegrund. Ledarskapet ska vara individanpassat och genomsyras av ett gott bemötande. Förutsättningarna för att vara idrottsledare ska vara anpassade efter olika individers livssituation. Svensk orientering ska ha attraktiva ledarutbildningar med hög kvalitet på alla nivåer. Samtal om utveckling, normer och värderingar ska vara levande såväl föreningar som distriktsförbund och Svenska Orienteringsförbundet. Att ha varit idrottsledare ska vara en stark merit för framtida karriär.

Introduktionsutbildning för tränare

Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna har skapat en webbaserad introduktionsutbildning för tränare. Den är anpassad för den som vill vet mer om vad tränarrollen kan innebära. Den går att genomföra som självstudier eller tillsamman med andra i en lärgrupp.

Svenska orienteringsförbundets utbildningar

Svenska orienteringsförbundet erbjuder varje år ett antal olika utbildningar inom flera olika ämnesområden. Du kan läsa mer om dem här. De utbildningar som är aktuella just nu hittar du här.

Arbetsmaterial

Här finns ett arbetsmaterial för föreningen som vill stärka föreningsens ledarskap och rekrytera och behålla fler ledare. Ett stärkt ledarskap (Uppdaterad 2018-03-27)

Uppdaterad: 27 MAR 2018 14:08
Till svenskorientering.se
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link