In English
Hoppa till sidans innehåll

Inkluderande idrott för alla


Alla ska känna sig hemma i en idrott som är bättre anpassad för olika människors förutsättningar. Vi ska fundera över trösklar, kostnader och kultur.

Svensk orientering står för lika behandling och alla är välkomna oavsett kön, etnisk tillhörighet, trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller ålder.

Svensk orientering arbetar med att förverkliga intentioner i Idrotten vill så att vi erbjuder en idrott där alla kan vara med utifrån sina egna villkor och förutsättningar.

Demokrati och delaktighet är viktigt för en bred verksamhet som inkluderar många.

Pojkar och flickor, män och kvinnor, i olika åldrar och med olika förutsättningar och bakgrund känner sig välkomna i orienteringsföreningen. Föreningens verksamhet ger människor med olika förmåga möjlighet att vara med. Möjligheten att träna, tävla och engagera sig i en förening är inte beroende av individens ekonomiska förutsättningar eller var man bor.

För den som vill fördjupa sig

Riksidrottsförbundet har tagit fram en utbildningswebb om Inkluderande idrott. Här finns mer fakta och arbetsmaterial som kan användas både av den som vill veta mer och föreningar som vill utveckla sin verksamhet och bli mer inkluderande.

Arbetsmaterial

Här finns ett material för föreningen som vill arbeta med frågor kring inkludering. Inkluderande idrott för alla (Uppdaterad 2018-03-27)

Uppdaterad: 27 MAR 2018 14:02
Till svenskorientering.se
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link