In English
Hoppa till sidans innehåll

Jämställdhet för en framgångsrik idrott


En jämställd idrott är en självklarhet, både för att det är rättvist och för att forskning har visat att en jämn könsfördelning höjer kvaliteten för alla. Kvinnor och män ska ha samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter.

Svensk orientering arbetar aktivt för att kvinnor och män ska ha samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter på alla nivåer och inom alla områden. Det finns möjlighet för alla oavsett kön att utöva idrott och idrottsutövning värderas lika och prioriteras på ett likvärdigt sätt. Kvinnor och män har lika stort inflytande i beslutande och rådgivande organ. Arbetsformer och fördelning av uppdrag utformas så att kvinnor och män får lika stora möjligheter att medverka, påverka och utöva ledarskap.

Möjligheterna ska vara lika för alla oavsett kön, att utöva och leda idrott. Alla som vill oavsett kön, ska få vara med i föreningen. Svensk orientering ska utforma verksamheten så att den ger alla som deltar en trygg gemenskap. Män och kvinnor ska ha lika stort inflytande i beslutande och rådgivande organ. Arbetsformer och fördelning av uppdrag ska utformas så att män och kvinnor har lika stora möjligheter att medverka.

Arbetsmaterial

Här finns ett arbetsmaterial för föreningen som vill arbeta med ökad jämställdhet. Jämställdhet för en framgångsrik idrott (Uppdaterad 2018-03-27)

Uppdaterad: 27 MAR 2018 14:06
Till svenskorientering.se
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link