Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
In English
Hoppa till sidans innehåll

Ny syn på träning och tävling


Vi ska ha en idrott för alla oavsett ambition, ålder och prestationsnivå. Träning och tävling ska vara meningsfull på lång sikt samtidigt som vi mår bra, har roligt och utvecklas hela livet.

Vi ska ha en orienteringsrörelse där alla får plats att orientera utifrån sina villkor oavsett ambition, ålder, kön, prestationsnivå eller andra förutsättningar. Träning och tävling ska utformas så att utövaren mår bra, har roligt och utvecklas under hela livet. Ledarskapet ska fokusera på glädje och prestation snarare än på resultat. Utvecklingen av rörelseförståelse ska vara i centrum vilket gör att fler får fysiska förutsättningar att idrotta och orientera mer. Utövaren ska känna sig kompetent, få tilltro till sin egen förmåga och en möjlighet att utveckla och förbättra sin prestation.

Det ska vara naturligt att orientera i en förening under hela livet. Svensk orientering erbjuder orienteringsaktiviteter som lockar alla oavsett ambition och förutsättningar. Det finns aktiviteter med tydliga tävlingsinslag men också aktiviteter där resultat och prestation har mindre betydelse eller aktiviteter helt utan tävlingsinslag. Alla aktiviteter ger stöd för att individen kan utvecklas i sin egen takt och utifrån egna ambitioner och förutsättningar.

Arbetsmaterial

Här finns ett arbetsmaterial för föreningen som vill utveckla sin tränings- och tävlingsverksamhet. En ny syn på träning och tävling (Uppdaterad 2018-03-27)

Uppdaterad: 27 MAR 2018 14:15
Till svenskorientering.se
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link