In English
Hoppa till sidans innehåll

Idébanken


Välkommen till Idébanken!

Som tränare och ledare i föreningen är du ansvarig för de träningar och aktiviteter som erbjuds medlemmarna. Du har säkert många bra tankar och idéer, men ibland kan det bli idétorka. När alla övningar känns utslitna och det börjar kännas som om det mesta är samma som förra året kan Idébanken hjälpa till med nya tips och idéer. Vi hoppas att du genom Idébanken kan få nya uppslag som utvecklar både verksamheten i föreningen och de barn, ungdomar och vuxna som är med i den. I menyn till vänster finns fyra fördjupande delar av Idébanken. Information om dessa kommer nedan.

Orienteringsteknik i idébanken utgår ifrån den utvecklingstrappa som beskriver den orienteringstekniska utvecklingen från nybörjare till elitlöpare. Trappan bygger på att man tar ett steg i taget. Färdigheterna som man skaffar sig på de första stegen måste finnas kvar och förfinas efterhand som nya kunskaper läggs till.

Under skoj och ploj hittas olika övningar som kan göra orienteringsträningen ännu roligare. 

Under rubriken Idrotten vill återfinns dokumentet Idrotten vill samt videofilmer om hur idrotten i Sverige ska bedrivas. Här återfinns nyttig information för alla som är verksamma inom barn- och ungdomsidrotten.

Är alla välkomma i er föreningen? Hur ser barns behov och utveckling ut? Har du funderingar på hur barn- och ungdomsidrott ska bedivas på bästa sätt?
Se filmer för inspiration och diskussion för att räta ut något frågetecken.

Uppdaterad: 06 FEB 2018 13:56
Partners
 Våra partners
Länkar
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons