In English
Hoppa till sidans innehåll

Övningsbank


I skog och mark får barn på ett naturligt sätt en omväxlande och helhetsmässig träning för kroppen. I skogen kan barnen hoppa på stenar, klättra, smyga, balansera. Barn behöver inspiration och utmaningar. Det bästa med att vara ute i skogen är att det inte finns några givna regler eller ramar att gå efter. Mellan klassrummets fyra väggar har barnen sina olika rollfördelningar, men ute i skogen finns de oftast inte kvar. Ute i skogen är klassens ledare inte längre den givne ledaren, utan här kanske den mest tystlåtne träder fram.

Finns inga givna lösningar
För att klara samarbetsövningar måste man våga ta på varandra och hålla om varandra. I de flesta övningar finns inga givna lösningar. Gruppen måste enas gemensamt för att nå resultatet. Samarbetsövningar är en viktig metod som visar att olikheter i en grupp är en styrka och gruppen växer genom att klara uppgifter tillsammans.

Alla ämnen kan undervisas utomhus och genom rörelse går inlärningen lättare. Läs mer om utomhuspedagogik genom att klicka i menyn till vänster.

Uppdaterad: 15 NOV 2013 23:49
Till svenskorientering.se
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
Länkar
Annons_orienteringstränare_rättstorlek.png
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons