Svensk Orientering logotyp
21.02.2017

Allt om VM-succén 2016 – här hittar du arrangörens "Final Report"

Orientering
I dagarna färdigställs Svenska Orienteringsförbundets verksamhetsberättelse för 2016. En viktig del handlar givetvis om vårt hemma-VM, ett mästerskap som nu finns ingående beskrivet i VM-föreningens "Final Report".

SOFT:s verksamhetsberättelse för det gångna året är snart klar och för svensk orientering blir det en i stora stycken angenäm läsning. Bland mycket annat kan vi slå fast att VM i Strömstad och Tanum på flera olika plan var en framgång.

För den som är intresserad av att redan nu läsa mer om mästerskapet finns VM-föreningens slutrapport på engelska. Dokumentet trycktes och distribuerades i samband med IOF High Level Event Seminar (HLES) i Warzawa första helgen i februari och enligt VM-generalen Mats Blom blev mottagandet varmt:

- Det är svårt att kort beskriva hur det var att åka på HLES 2017, men när det gäller delegaternas syn på vårt VM - där har vi landat i att vi i stort sett hela tiden gått omkring med en riktigt skön känsla av både stolthet, förvåning och nöjdhet. Vi har fått så, så mycket beröm och det ska alla iblandade ta till sig av, säger Blom, som är övertygad om att rapporten kommer att vara till nytta i framtiden:

- Erfarna Event Advisors uttryckte ett stort erkännande för rapporten, och som någon med glimten i ögat sa – "the new IOF Guidelines!" Det uttrycktes också att vi med själva rapporten har satt en helt ny standard för kommande arrangörer, att göra detta jobbet på liknande sätt. Det gör sammantaget att det känns som att Sverige och WOC 2016 Bohuslän-Dal har gjort skillnad vilket är riktigt trevligt.

HÄR finns rapporten i digital version.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter