Svensk Orientering logotyp
25.07.2014

Andra raka för Gueorgiou

Orientering
Förra året vann äntligen Thierry Gueorgiou O-Ringen. I dag följde han upp med en ny totalseger: "O-Ringen är något som jag sätter väldigt högt i min orienteringssatsning", säger fransmannen.

Fransmannen Thierry Gueorgiou är världens genom tiderna mest framgångsrika manlige orienterare. Tolv VM-guld har han vunnit. Men det var först i Boden förra året som han lyckades vinna prestigefyllda O-Ringen.
Inför dagens avslutande etapp på 15 kilometer ledde Gueorgiou med drygt tre minuter före Jonas Leandersson. Vid den nionde kontrollen bjöd fransmannen på ett av hans väldigt få misstag:
- Jag stämplade vid en kontroll och gav mig iväg mot den tionde kontrollen, men jag började tveka kring om jag verkligen varit vid rätt kontroll så jag vände tillbaka som tur var och insåg att jag varit vid fel kontroll. Där var det nära att jag blev diskad, säger Gueorgiou som efter det stämplade vid rätt kontroll och kunde sedan hålla undan till sin andra raka seger i O-Ringen.
Jonas Leandersson, Södertälje-Nykvarn slutade tvåa, fem minuter bakom Gueorgiou:
- Det har verkligen varit en fantastisk vecka för mig. Jag är nöjd med att jag lyckades hålla ihop orienteringen på ett så bra sätt hela veckan, det är klart att det betyder mycket för fortsättningen, säger Leandersson som under året vunnit EM-guld i sprint och stafettguld i både EM och VM.
Och Gueorgiou var imponerad av sin tuffaste konkurrent den här veckan:
- Jonas kommer absolut att vinna O-Ringen framöver. Han är en man för framtiden i O-Ringen. Jag är inte någon man för framtiden, jag är en man av nutiden, som tur är så är jag ingen man av det förgångna, ler Gueorgiou.

Totalt: 1) Thierry Gueorgiou, Kalevan Rasti, 305.12, 2) Jonas Leandersson, Södertälje-Nykvarn, +4.50, 3) Jerker Lysell, Rehn, +12.03, 4) Magne Daehli, Halden, +15.07, 5) Gernot Kerschbaumer, Pan-Kristianstad, +16.16.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter