Svensk Orientering logotyp
21.08.2015

Ännu ett VM-brons till Thomasson: "Sugen på nästa säsong också"

Mountainbikeorientering
Cecilia Thomasson blev Sveriges första stjärna i MTBO när hon vann VM-guld 2013. Två år senare har hon tagit flera medaljer i två ytterligare världsmästerskap. Under fredagen kom ännu ett VM-brons, denna gång i långdistans.

- Vi hade en riktigt lång sträcka till andra kontrollen som jag försökte vara defensiv till. Tyvärr hade jag ingen plan där, så det tog lite tid. Jag försökte att hitta stabilitet i att trycka på i uppförsbackarna och orientera bra efter det och så kändes benen jättestarka idag, säger Thomasson till orientering.se.

Tjeckiskan Martina Tichovska har toppat formen optimalt till hemmamästerskapet och nästan lekte hem loppet. 1.06 blev till slut marginalen ned till tvåan Svetlana Poverina, Ryssland, och 2.57 ned till Thomasson på bronsplatsen.

För svenskans del innebär bronsmedaljen på denna långdistans att hon tagit medaljer på varje VM de senaste tre åren. Att det går att satsa på orienterings- och cykelgrenar även längre upp i åldrarna är vid detta laget välkänt.

- Jag är sugen på nästa säsong också, men har ännu inte tagit något beslut hur jag ska göra, säger 81:an Thomasson, som tror att rutin och träningsbakgrund spelar en avgörande roll för framgångarna.

 

Information om VM hittar du HÄR

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter