Svensk Orientering logotyp
02.07.2015

Är idrotten svaret på integrationsfrågan?

Orientering
Under onsdagen arrangerades för 14:e året i rad Idrottens dag i Almedalen. Självklart var Svensk Orientering på plats och visade upp den senaste tekniken.

Idrottens dag är ett numera ett traditionellt inslag under Almedalsveckan. Under hela onsdagen bjöds det på idrottsrelaterade seminarier och prova-på-aktiviteter av olika slag.

Gotlandsungdomarna sprang med live-gps och deras framfart kunde följas med Livelox på bildskärmar.

- Det var ett bra tillfälle att visa upp det senaste vi har inom tekniken, speciellt i samband med den tv-sända sprintfinalen på SM-veckan, säger förbundschef Susanne Söderholm.

Intill Visbys ringmur förgyllde orienteringsskärmar gräsmattan och hundratals barn och ungdomar provade på Sportident-övningen som Gotlands orienteringsungdomar anordnade. Det fanns även möjlighet att gå ett fotopass.

- Jag vill rikta ett särskilt tack till Gotlands orienteringsförbund och ungdomarna som under dagen briljerade med sina ledarinsatser. Sist men inte minst ett tack till Erik Berg för teknik och bildskärmar.

Integration var RF:s tema för året. Behovet av samverkan och hållbara strukturer är ett måste för att idrotten ska kunna bidra ännu bättre i integrationsarbetet. Det framgick under Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas seminarium under Idrottens dag i Almedalen.

Läs mer om Idrottens dag här.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter