Svensk Orientering logotyp
16.06.2016

Bagheera ny klädsponsor för orienteringslandslaget

Orientering
Svenska Orienteringsförbundet har gjort klart med ny klädsponsor. Från och med hemma-VM i Strömstad och Tanum, som inleds den 20 augusti, springer de svenska löparna i en nyframtagen Bagheera-kollektion, designad av landslagslöparen Anton Östlin.

Bagheera, som grundades i Avesta 1981 av bröderna Bo-Göran och Carl-Gustaf Karlsson, har fortfarande huvudkontoret, med administration, design och produktutveckling samt lager lokaliserat i Avesta i södra Dalarna.

- Vår affärsidé är att tillverka funktionella kläder och skor, utvecklade för att användaren ska kunna prestera sitt yttersta vid varje sporttillfälle, säger Bo-Göran Karlsson, och konstaterar att Bagheeras utveckling på produktsidan har varit, och är, minst sagt fantastisk.

- Vi är övertygade om att orienteringslandslaget kommer att vara nöjda med den kollektion vi nu tagit fram och jag vill samtidigt passa på att önska alla löpare lycka till på VM, säger Karlsson.

Svenska Orienteringsförbundet har under våren aktivt sökt en ny klädsponsor, då det tidigare avtalet med ISC upphör. Nu känner förbundschef Susanne Söderholm att SOFT har hittat en utmärkt partner.

- Bagheera är det företag som bäst har svarat upp mot våra önskemål. Bagheeras målsättning att göra produkter som är miljövänliga rimmar väl med orienteringsförbundets prioritering av miljö- och hållbarhetsfrågor, säger Söderholm, som fortsätter:

- Bagheeras certifiering med OEKO-TEX och användandet av återvunnet material är något vi ser mycket positivt på.

Nästa steg för Svenska Orienteringsförbundet och Bagheera blir att ta fram kollektioner även för landslagen i skidorientering och mountainbikeorientering.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter