Svensk Orientering logotyp
15.10.2014

Bengtsson projektledare för Hitta ut

Orientering
1 oktober tog O-Ringen AB över friskvårdsprojektet Hitta ut. Nu är det klart att Henrik Bengtsson kommer att bli ny projektledare för hittaut.nu.

2007 startades Hitta ut av IK Hakarpspojkarna. Konceptet innebar att en orienteringskarta (med ett antal kontrollpunkter, checkpoints) togs fram över Jönköping och Huskvarna och den delades ut till 40 000 hushåll. Sedan dess har konceptet spridits över landet och nu finns hittaut.nu på 13 orter runt om i landet och totalt finns cirka 30 000 registrerade användare.
Från starten fram till nu har Hitta ut nu drivits av IK Hakarpspojkarna, men från den 1 oktober har O-Ringen AB tagit över konceptet.
Och då tillträdde även nye projektledaren Henrik Bengtsson.

Henrik Bengtsson var sedan tidigare anställd av O-Ringen AB som tävlings- och IT-chef på deltid, nu kommer den rollen och projektledartjänsten i Hitta ut att innebära en heltidsanställning:
– Det ska bli jättekul att driva Hitta ut framöver, säger Bengtsson som fram till nu dessutom jobbat med utvecklingen av Eventor och OLA (Svenska Orienteringsförbundets program för anmälningar och tidtagning), men nu kommer detta att tonas ned.

Hur kommer Hitta ut-deltagarna att märka skillnaden?

– Initialt kommer vi att fortsätta på den väg som IK Hakarpspojkarna drivit projektet. Det kommer inte att bli några stora förändringar. Vår plan utgår från det ägardirektiv som tagits fram för O-Ringen AB, och det handlar om att marknadsföra, sprida och bredda orienteringen och på det sättet locka fler startande till O-Ringen, säger Bengtsson i det senaste numret av Skogssport som utkom i dagarna.
En tydlig ambition är att Hitta ut ska komma ut på fler orter än tidigare.
– Vi kommer att lägga fokus på de orter som ska arrangera O-Ringen framöver, men vi vill givetvis också komma ut även på andra platser i landet. Vi har också tankar på att införa en klass som motsvarar Hitta ut på O-Ringen. Men exakt hur det upplägget ska se ut är vi ännu inte klara med. Vi vill också jobba för att underlätta för orienteringsundervisningen i skolan, säger Bengtsson.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter