Svensk Orientering logotyp
10.01.2015

Bergman trea på långdistansen

Orientering
I lördags kom trion Matthias Kyburz, Daniel Hubmann och Gustav Bergman på pallen i sprinten. Vid dagens långdistans bjöd trion på en repris: - En kul och omväxlande långdistans, analyserade trean Bergman.

Det blev schweizisk seger på herrsidan för tredje tävlingen i rad. Matthias Kyburz följde upp segern i den inledande sprinten med en ny seger i dagens långdistans.
Gustav Bergman, som hade en tung dag på medeldistansen i förrgår, tog sin andra pallplats under världscupen på Tasmanien. Och precis som i sprinten slutade han trea:
- Jag är ganska nedtränad och har inte riktigt formen, så det inte kändes jättebra i kroppen. Jag gjorde en litet misstag i början, sedan fick jag inte till flytet i orientering på mittdelen av banan. Däremot var avslutningen bra. Totalt sett är jag väldigt nöjd med loppet, säger Gustav Bergman.
Både herrarna och damerna hade en rejäl långsträcka tidigt i loppet (drygt 21 minuter var bästa noteringen på herrsidan, Matthias Kyburz var snabbast).
- Jag gjorde ett misstag på kontrollen innan, men när jag såg kontrollen gick jag upp mot den kontrollen för att verkligen läsa in långsträckan. Och de extra sekunderna var väl investerad tid, säger Bergman som hade en positiv trend i loppet och klättrade upp till pallen.
- Innan tävlingarna här på Tasmanien trodde jag kanske att medeln skulle vara min största chans, men jag vet att jag är allround. Det känns som att jag tagit ett kliv framåt till den här säsongen och att jag ska vara med och slåss om pallplaceringarna på alla tävlingar, säger Bergman.
Fredrik Johansson var på väg mot ett riktigt topplopp:
- Fram till varvningen var det riktigt bra, tyvärr gjorde jag en dålig sträcka på skrå på slutet och det kostade flera placeringar, säger Johansson som slutade femma.
Nästa deltävling i världscupen avgörs 3 juni i norska Halden. Därefter fortsätter tävlandet med sprint i Lysekil och medeldistans i Uddevalla 6 och 7 juni.

Herrar, 13,2 km: 1) Matthias Kyburz, Schweiz, 78.29, 2) Daniel Hubmann, do, 79.46, 3) Gustav Bergman, Sverige, 80.21.
Övriga svenska placeringar: 5) Fredrik Johansson, 82.42, 11) William Lind, 87.26, 12) Anton Östlin, 87.34, 14) Albin Ridefelt, 89.24, 31) Oskar Sjöberg, 97.02, 35) Filip Dahlgren, 98.52.
Jerker Lysell bröt.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter