Svensk Orientering logotyp
01.07.2017

Besvikna damer efter sprinten

Orientering
Maja Alm infriade favoritskapet och vann guld. Men för svensk del blev damernas sprint inte någon succé. Karolin Ohlsson blev bästa svenska på elfte plats: - Jag är jättejättebesviken, säger Ohlsson.

Storfavoriten Maja Alm infriade favoritskapet och tog sitt tredje raka sprintguld i VM. Segermarginalen till tvåan Natalia Gemperle, Ryssland blev hela 37 sekunder. Och även bronset gick till Ryssland genom Natalia Gemperle.

För svensk del blev det inte den start som önskats. Tove Alexandersson fick kasta in handduken redan på morgonen när hon blivit förkyld.

Lina Strand inledde starkt och var trea vid den första tv-kontrollen, men på sträckan in mot varvningen tappade hon tid:

- Jag lyckades inte hitta något bra vägval. I stället för att stå still några sekunder extra så stack jag iväg, säger Strand som sprang starkt efter varvningen och var på allvar med i medaljkampen igen när hon gjorde ett lite större misstag:

- Jag började bli trött. På den andra längre sträckan bestämde jag mig för ett okej vägval men genomför det inte som jag skulle, rundar ett hus för lite och hamnar i ett opasserbart område. Jag är besviken. Just nu känns det bara tomt, säger Strand som slutade tolva.

För Karolin Ohlsson blev det placeringen bättre:

- Jag är jättejättebesviken. Det funkade varken tekniskt eller fysiskt, jag vet inte vad det beror på. Jag har känt mig lätt i kroppen och i bra slag men redan i den första backen upp mot startpunkten kändes det som att jag hade mjölksyra upp till öronen, säger Ohlsson och blickar framåt:

- Det har känts så bra de senaste dagarna så jag måste vara i bra form. Nu ska jag ta revansch på långdistansen på tisdag, säger Ohlsson.

 

Damer, 3,4 km: 1) Maja Alm, Danmark, 13.55, 2) Natalia Gemperle, Ryssland, +0.37, 3) Galina Vinogradova, do, +0.38,

Svenska placeringar: 11) Karolin Ohlsson, +1.14, 12) Lina Strand, +1.20.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter