Svensk Orientering logotyp
08.04.2014

Billstam jagar första nattmedaljen (1)

Orientering
Hon har tagit tio VM-medaljer. Natten mot lördag siktar Annika Billstam på att ta sin första medalj i natt-SM: "Nattorientering är bra för att utveckla orienteringstekniken", säger Billstam.

På torsdag inleds EM i orientering i Portugal. Annika Billstam har tävlat i landslaget under många år, och väljer den här säsongen ett upplägg med full fokus mot VM i Italien i juli.

Därför avstår hon EM. Trots det kommer hon att jaga medalj i helgen. Detta då natt-SM avgörs i Sigtuna under fredagens sista och lördagens första timmar:

- Jag har sprungit natt-SM några gånger, och har som bäst en fjärdeplats. Nu är siktet inställt på medalj, säger Linnélöparen Annika Billstam.

 

Tränar du mycket nattorientering?

- På herrsidan är det ju nattsträckor i de stora stafetterna, för oss damer är det egentligen bara på natt-SM som vi tävlar i nattorientering. Det gör att jag inte springer så mycket natt. Men det är väldigt bra att träna på att springa på natten, det utvecklar tekniken även för orienteringen på de traditionella tävlingsdistanserna, säger Billstam.

Billstam som vunnit VM-guld på långdistans kommer under natt-SM bland annat att ställas mot sprintvärldsmästarinnan från 2011 Linnea Gustafsson, OK Hällen.

På herrsidan är en av de stora favoriterna Järlas Olle Boström som tog VM-medalj i stafett och dessutom kom sexa individuellt vid långdistansen vid VM i Frankrike 2011.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter