Svensk Orientering logotyp
02.06.2015

Blågult redo för Halden: "Ser riktigt bra ut"

Orientering
I morgon onsdag startar För-VM med en långdistans i Halden. Loppet är den första av fyra världscupstävlingar på fem dagar och den svenska truppen är laddad och redo. Tyvärr har sena frågetecken dykt upp kring både David Andersson och Sara Hagström.

Sveriges orienteringstrupp är på plats i Halden. De sista löparna anslöt under måndagen och under onsdagen är det äntligen dags för nya VC-utmaningar.

Under tisdagen var laget ute på model event i riktigt busväder. Under onsdagen väntas mestadels klart väder, 12-14 grader och en spännande långdistans.

- Det ser riktigt bra ut! Det som väntar är sådant vi behärskar väl. Jag tror att det kommer att bli en fin utmaning på långdistansen, säger förbundskapten Håkan Carlsson, som tvingats till en sen ändring i laget.

David Andersson, Malung, har upplevt lite skadekänningar och avstår den långdistansplats han ärvde från skadade Fredrik Johansson, Lidingö. Nu går chansen till Johan Runesson, Göteborg-Majorna, som verkligen visat framfötterna i Swedish League. Andersson hoppas fortfarande kunna springa söndagens medeldistans.

Frågetecken nummer två i truppen handlar om juniortalangen Sara Hagström, Falköping, som under tisdagens träning vrickade foten, och det var inte första utan tredje (!) gången den här säsongen.

- Riktigt tråkigt! Lyckligtvis är det ingen fraktur. Vi röntgade foten direkt efter att skadan uppstod. Nu får vi ta en dag i taget fram till lördagens sprint i Lysekil. Det är ju den första planerade starten för Sara, säger Carlsson.

Här är svenskarna som springer långdistansen samt deras starttider:

Damer
11.49 Kristin Löfgren
11.53 Lisa Risby
12.13 Josefine Engström
12.15 Anna Bachman
12.33 Karolin Ohlsson
12.41 Annika Billstam
12.47 Emma Johansson
13.03 Lilian Forsgren
13.09 Tove Alexandersson

Herrar
10.58 Olle Boström
11.00 Anton Östlin
11.08 Oskar Sjöberg
11.30 Johan Runesson
11.50 Albin Ridefelt
12.00 Filip Dahlgren
12.04 William Lind
12.10 Gustav Bergman

Onsdagens långdistans startar 10.00 och via denna sida hittar du livebevakningen (gps-tracking, liveresultat, mellantider och speakerljud).

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter